Dan Petrescu, mâncat de campionatul rus

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 21 aprilie 2014

531 dan petrescu

Vestea că Dan Petrescu şi-a încheiat de comun acord contractul cu Dinamo Moscova nu a surprins pe nimeni. Presa rusă aflase încă de săptămâna trecută că soarta antrenorului român este decisă, anunţând chiar şi numele înlocuitorului său, Stanislav Cercesov, antrenorul lui Amkar Perm.

Singura problemă care rămăsese de discutat era cea a despăgubirilor pe care ar fi trebuit să le primească Petrescu. Într-un final, negocierile cu patronul echipei, Boris Rotenberg, au ajuns la un punct comun, iar miercuri, în clipa când presa rusă anunţa discuţii între Petrescu, Rotenberg şi lotul de jucători, site-ul oficial al clubului Dinamo Moscova anunţa că Petrescu îşi reziliase contractul de comun acord cu conducerea clubului. O decizie surprinzătoare cumva, având în vedere că Dinamo era în zona obiectivului trasat, ocupând locul 4 în campionat, la trei puncte de locul 3, pe care se află ŢSKA.

Maxim Maximov, editorialist la „Sport-Express”, a salutat mutarea şefilor lui Dinamo, considerând că Petrescu este „un antrenor tiran, care avea un comportament sălbatic pe bancă şi care nu reuşea să îşi pună în ordine atacul echipei”. Principalul motiv pentru rezilierea contractului lui Petrescu este, în opinia jurnalistului Maximov, lipsa capacităţii tehnicianului de a ține în mână un vestiar plin de vedete, precum Kuranyi, Kokorin, Denisov sau Noboa a fost decisivă pentru decizia pe care a luat-o patronul Boris Rotenberg.

O poziţie asemănătoare a avut-o şi fostul internaţional rus Evgeni Lovcev, cel care a evoluat în naţionala URSS între 1969 şi 1977. „Când a preluat echipa, a găsit o echipă tânără, pe care a pus-o pe picioare din punct de vedere fizic. Odată cu schimbarea patronatului, au crescut şi ambiţiile. Însă Petrescu nu a înţeles că nu poate avea această atitudine cu jucători importanţi. Vestiarul s-a transformat într-un mediu neplăcut, iar consecinţele au venit normal”, a scris Lovcev în editorialul său din „Sovieţki Sport”.

Dan Petrescu a spus la plecarea de la Moscova că regretă acest lucru. De altfel antrenorul român se simțea bine în Rusia, spunând în mai multe rânduri că a refuzat naționala României pentru a veni să o antreneze pe Dinamo. Acum urmează să aflăm care va fi echipa la care va alege să-și continue activitatea, una dintre destinațiile sale putând fi Anglia, de unde a mai fost tentat de oferte de-a lungul timpului.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!