Dan Voiculescu, regim închis după gratii

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 septembrie 2014

Dan Voiculescu va executa pedeapsa de 10 ani de închisoare primită în dosarul ICA în regim închis, au decis membrii Comisiei de la Penitenciarul Rahova. Fondatorul PC a încheiat perioada de carantină, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea lui la închisoare, decizia fiind definitivă.

Conform legii, condamnații la pedepse mai mari de 3 ani de închisoare primesc regim închis după gratii, ei neputând beneficia de avantajele regimului deschis sau semideschis. Dan Voiculescu va fi încarcerat la comun și se va afla în permanență sub pază, informează Realitatea TV. El poate depune contestație la decizia Comisiei din Penitenciarul Rahova.

În cele trei săptămâni de carantină, Dan Voiculescu a fost supus mai multor teste medicale și psihologice. Totodată, el a fost pus în temă cu regulile pe care trebuie să le respecte în spatele gratiilor de către angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). În ciuda pedepsei primite, Dan Voiculescu nu va sta mai mult de trei ani și jumătate în închisoare, pentru că are peste 60 de ani și va executa numai o treime din pedeapsă. În plus, fostul senator își mai poate reduce timpul de detenție dacă scrie o carte sau are diverse activități culturale în închisoare.

Fondatorul Intact a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare, pe 8 august, în dosarul ICA, pentru spălare de bani. Prejudiciul din acest dosar este de 60 milioane de euro.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!