Daniel Georgescu vrea curățenie

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 27 februarie 2015

571 handbalDaniel Georgescu, actualul vicepreședinte al FR de Handbal, a făcut dezvăluiri serioase din interiorul unui sistem despre care și noi am tot spus că este bolnav, și aici ne referim la sistemul care conduce handbalul românesc. Acuzele sale sunt adresate Comisiei Centrale de Arbitri, condusă acum de Alin Cârligeanu. Cu toate acestea, ceea ce spune Daniel Georgescu trebuie privit cu puțină distanțare de vreme ce unele voci spun că el ar avea interese directe legate de Dinamo, club al cărui președinte a fost și de la care afirmă că s-a retras sub orice formă.

Daniel Georgescu a rupt tăcerea după meciuri în care a crezut că Dinamo a fost defavorizată, meciuri din Liga Naţională şi Cupa României. Vicepreședintele FRH a avut câteva apariţii în presă, prilej cu care a lansat câteva atacuri directe, mai ales la adresa lui Alin Cârligeanu.

Oficialul a venit şi cu un dosar prin care a dorit să arate opiniei publice câteva exemple din culisele arbitrajului românesc. Georgescu a dat exemple meciuri în care a fost implicată Dinamo. „Deocamdată vorbesc doar de Dinamo, pentru că am fost direct implicat. Voi veni, însă, şi cu alte dezvăluiri”, a promis el.

„Pentru început, am spus toate lucrurile conducerii FRH, nu am ieşit în presă. Numai că nu au luat nicio măsură, astfel că le-am spus, inclusiv preşedintelui Alexandru Dedu, că duc acest război şi în presă. Reprezint nişte oameni care m-au ales, mai exact 69 de oameni, şi vreau curăţenie! Nu am nimic personal cu Alin Cârligeanu, dar din punctul meu de vedere trage handbalul în jos”, a spus Georgescu.

Alexandru Dedu nu a rămas nepăsător față de acest scandal, fiind de părere că el nu face bine handbalului românesc: „Acest scandal nu face bine nimănui, iar tabloidizarea fenomenului sportiv duce la dispariţia lui. Eu sunt preşedintele tuturor cluburilor din România, nu se pot lua decizii radicale în timpul campionatului. Din contră, toţi ar trebui să lucrăm constructiv. Eu i-am cerut probe domnului Georgescu, nu pot să mă bazez doar pe vorbe. Ar însemna ca la orice vorbă să schimb antrenorii echipelor naţionale şi toţi membrii Comisiilor”, a declarat el.

Cum se va încheia, este greu de spus. Ușor de spus este însă că handbalul este departe de a fi o lume curată.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!