Dans romanesc premiat la Sheffield

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 19 mai 2013

Studentii romani de la RoSOC Sheffiled, cu trofeul ICE 2013

Unul dintre cluburile studențești romanești din Marea Britanie a impresionat publicul și juriul competiției culturale internaționale de la Universitatea din Sheffield, caștigand premiul intai la „International Cultural Evening”. Studenții romani de la Sheffield au susținut trupa de dans formata din membrii clubului „RoSoc”, care au interpretat cu energie, pasiune și creativitate un numar de dans popular și modern.

Universitatea din Sheffield este una dintre cele mai mari din Anglia, unde studiaza peste 24.000 de studenți din diferite țari ale lumii. In fiecare an, universitatea organizeaza un eveniment-competiție unde cluburile studențești prezinta diversitatea culturala de sub umbrela universitații. Vicepreședintele clubului roman „Romanian Society”, Tudor Sarbu, ne-a relatat: „Weekendul trecut a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente culturale din an: «International Cultural Evening – ICE 2013». La acest eveniment, societațile naționale (cum este și «Romanian Society – RoSoc») prezinta timp de 9 minute parte din cultura lor. Majoritatea societaților pregatesc un moment de dans. Evenimentul a ajuns anul acesta la ediția cu numarul 14, ediție in care «Romanian Society Sheffield» a caștigat. Lucrul acesta ne bucura foarte mult, mai ales ca felicitarile de la diverse departamente din cadrul universitații nu inceteaza sa vina.”

Locul intai pentru studentii romani de la Sheffield

Evenimentul a avut loc pe data de 4 mai și in cadrul competiției, noua cluburi studențești aparținand diferitor naționalitați au prezentat cum au știut mai bine elemente tradiționale din cultura lor. „Majoritatea societaților au dansat, iar societatea araba a avut un moment de «stand-up comedy», prin care au incercat sa satirizeze stereotipurile arabe. Cei 16 studenți romani implicați in momentul nostru de dans au fost pregatiți de președinta «RoSoc», Andreea Nestian, care a conceput și coregrafia. «RoSoc» a dansat pe ritmurile catorva melodii romanești incluzand și o melodie populara. Locul intai a venit cu un trofeu și o diploma”, ne-a mai spus Tudor Sarbu. Premiul cel mai valoros pentru studenții romani a constat in reacțiile pozitive venite din partea membrilor universitații, atat cadre didactice, cat și studenți, care au apreciat prestația bine inchegata a romanilor. O filmare a momentului de dans poate fi gasita pe YouTube sub titlul: „Romanian Society RoSoc wins Sheffield ICE 2013.”

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!