Dansatorii Moulin Rouge, trei recorduri Guinness

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 21 noiembrie 2014

Moulin Rouge_Guinness

Dansatoarele de la Moulin Rouge, renumitul cabaret din Paris, au stabilit trei noi recorduri mondiale, inclusiv la secţiunea „cel mai mare număr de rotiri de picior French Cancan„ – 29 de rotiri în 30 de secunde -, o performanţă stabilită de 44 de dansatoare, pe o arie de Jacques Offenbach.

Stabilite la începutul lunii noiembrie în faţa cabaretului Moulin Rouge, aceste recorduri inedite au fost omologate de un comisar de la Guinness Book, care celebrează joi 60 de ani de existenţă printr-o ediţie aniversară, informează AFP.

Moulin Rouge, care a împlinit la rândul său 125 de ani de existenţă, a stabilit un nou record mondial pentru cel mai mare număr de poziţionări ale unui picior în jurul capului, una dintre cele mai acrobatice figuri de French Cancan, un impresionant spectacol muzical şi coregrafic. Dansatorul grec Adonis Kosmadakis a realizat 30 de astfel de figuri acrobatice în 30 de secunde.

Un alt dansator al cabaretului parizian, francezul Nicolas Pihiliangegedara, şi-a doborât propriul record pentru cel mai mare număr de piruete la sol legate între ele şi realizate în plin şpagat („serpillère”, n.r.), efectuând 36 de şpagate în rotaţie în 30 de secunde.

Moulin Rouge deţine, de asemenea, din 2010, recordul mondial pentru cel mai mare număr de ridicări de picioare (720 în 30 de secunde, realizate de 30 de dansatoare pe un singur rând) şi recordul pentru cel mai mare număr de şpagate French Cancan consecutive: 30 de dansatoare din trupă au realizat 62 de astfel de figuri acrobatice în 30 de secunde.

Apărut la Londra, la sfârşitul secolului al XIX-lea, French Cancan a fost apoi exportat în alte ţări, dar mai ales în Franţa, unde a rămas asociat în imaginaţia spectatorilor cu Parisul şi cu spiritul acestui oraş.

Guinness Worlds Records a fost înfiinţată de 1955, de Sir Hugh Beaver, care a avut ideea de publica „o carte a superlativelor şi a celor mai incredibile fapte din lume”.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!