Dat jos din easyJet: „Au încercat să mă intimideze”

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 3 mai 2016

Meghary-Yemane-Tesfagiorgis-EasyJet

Pasagerul unui curse operate de compania aeriană easyJet a fost forţat să coboare din avion chiar înainte de decolare, după ce o femeie a reclamat că prezenţa lui o face să se simtă „inconfortabil”.

Meghary Yemane-Tesfagiorgis urma să călătorească de la Roma către Londra. Înainte ca avionul să decoleze însă, bărbatul a fost chemat de căpitanul echipajului de zbor, care i-a spus că trebuie să coboare. Motivul? Reclamaţia unei femei care se arătase deranjată de simpla prezenţă a acestuia în aeronavă, scrie The Sun.

„Un însoţitor de zbor a întrebat: «este aici un pasager pe nume Yemane-Tesfagiorgis?». Am spus «da», crezând că este vorba de o problemă cu bagajele. Mi s-a spus să vin în faţă, lângă cabina piloţilor, unde am fost întâmpinat de poliţişti înarmaţi. Căpitanul mi-a spus că trebuie să cobor din avion şi am întrebat de ce. Mi-a explicat că o pasageră a spus că nu se simte în siguranţă din cauza mea”, a povestit Meghary.

Aşadar, pasagerul a fost forţat să coboare, iar apoi a fost condus în aeroport, unde a urmat un interogatoriu.

—————————————

„Autorităţile italiene au încercat să mă intimideze, apoi m-au lăsat să aştept în aeroport timp de 15 ore. EasyJet mi-a cerut scuze ulterior, dar nu e vorba despre asta. E vorba de mai mult de atât. Am fost discriminat din cauza rasei mele. Dacă femeia aceea se simţea inconfortabil, ea trebuia să coboare din avion.”

Meghary Yemane-Tesfagiorgis

—————————————

Acum, bărbatul încearcă să-şi facă dreptate în instanţă.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!