Datele tuturor pasagerilor care părăsesc Marea Britanie vor fi verificate

Articol publicat in sectiunea Acte, Diaspora, UK la zi pe data 10 aprilie 2015

uk_passaport_verificare

Marea Britanie începe să verifice datele tuturor pasagerilor care părăsesc teritoriul ei! Acestea vor fi înregistrate și predate Ministerului de Interne în conformitate cu un plan ce privește controlul imigrației, anunțat de autoritățile britanice încă de acum doi ani și care a intrat în vigoare pe 8 aprilie 2015.

Vor fi colectate date de la toţi cei care care pleacă din Marea Britanie, fie că folosesc rute aeriene, martitime sau feroviare, au anunţat autorităţile de la Londra.

Potrivit jurnaliştilor de la BBC News Online, guvernul britanic susţine că aceste măsuri sunt necesare pentru combaterea imigraţiei ilegale şi vor cauza „cât mai puţine perturbări posibile”. În prima lună vor fi scanate toate paşapoartele, dar doar 25 la sută dintre ele vor fi verificate pentru a se asigura că datele sunt reale. După o lună vor fi verificate 50 la sută, iar până la jumătatea lui iunie sută la sută. Autorităţile mai spun că verificările sunt un instrument pentru imigraţie, oferind indicii dacă străinii părăsesc Marea Britanie atunci când ar trebui şi că datele vor „îmbunătăţi abilitatea de a identifica şi a restrânge rutele migratorii şi vizele cele mai vulnerabile la abuz”. Acestea vor ajuta, de asemenea, serviciile de securitate să „urmărească infractorii şi teroriştii cunoscuţi sau suspecţi”.

John Keefe, director de Afaceri Publice la Eurotunnel UK, care gestionează şi operează tunelul prin Canalul Mânecii, a declarat că nu sunt aşteptate cozi de aşteptare lungi, ca efect al acestor verificări asupra pasagerilor. Totodată, un purtător de cuvânt al P&O Ferries a spus că firma speră ca tranziţia la noul sistem să se facă fluid.

Sistemul de informaţii prealabile privind pasagerii, introdus în 2004, oferă Guvernului informaţii despre pasagerii care intră sau ies din Marea Britanie pe cale aeriană, în timp ce verificarea ieşirilor înseamnă că vor fi strânse informaţii despre persoanele care părăsesc ţara prin orice mijloc de transport comercial. Persoanele care ajung în Marea Britanie sunt în continuare verificate.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!