Dați de gol de o trecătoare

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 2 noiembrie 2015

Doi români care au participat în urmă cu trei luni de zile la un atac asupra unui magazin de bijuterii în Watford, Marea Britanie, au fost condamnați la șapte ani de închisoare.

Cei doi, în vârstă de 20 și respectiv 25 de ani, făceau parte dintr-un grup infracțional, dar sunt singurii care au fost prinși de polițiști, potrivit celor de la Watford Observer.

Cea care i-a dat de gol a fost o trecătoare, care mergea la cumpărături când a văzut într-un gang cinci bărbați, îmbrăcați cu hanorace, cu glugile trase. Unul dintre ei era pe o bicicletă, în vreme ce ceilalți aveau un cărucior de cumpărături din care se vedeau ieșind câteva bâte. Grupul a stârnit suspiciunea femeii, care a sunat la poliție și i-a alertat pe agenții de pază ai unui complex comercial că ceva nu este în regulă. Drept urmare, când trei dintre bărbați au dat atacul asupra magazinului de bijuterii, spărgând vitrinele cu ajutorul unor ciocane, poliția era deja pe drum.

Când și-au dat seama că sunt în pericol de a fi capturați, membrii grupării au fugit, cu forțele de ordine pe urme. Cei doi nu au reușit să se facă nevăzuți și au căzut în mâinile polițiștilor. Bărbații, care se aflau de doar șase luni în Marea Britanie, și-au recunoscut faptele. Judecătorul i-a condamnat la câte 7 ani de închisoare și, în plus, a lăudat spiritul civic al femeii care a contribuit la dejucarea atacului, decizând ca aceasta să primească o recompensă de 250 de lire.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!