„Datoria” de a nu angaja imigranti

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 5 august 2013

Companiile britanice au „datoria sociala” de a respinge imigrantii muncitori si bine calificati, pentru a oferi locuri de munca tinerilor britanici, a sustinut un reprezentant al Guvernului de la Londra, citat de cotidianul The Independent, din 26 iulie.

Subsecretarul de stat pentru afaceri, conservatorul Matthew Hancock, crede ca angajatorilor din Marea Britanie le revine responsabilitatea de a asigura locuri de munca tinerilor din comunitatile locale in care acestia isi desfasoara activitatea. El pretinde ca conducatorii de companii ar trebui mai degraba sa investeasca in instruire profesionala, decat sa angajeze forta de munca calificata, furnizoare de profit imediat.

Pentru remarcile sale, Hancock, unul dintre politicienii conservatori apropiati de convingerile ministrului de finante George Osborne, a fost asemanat cu fostul premier laburist Gordon Brown, care a initiat controversata campanie „Joburi britanice pentru britanici”. „Propun o schimbare de mentalitate, de cultura. Sustin ca reprezentantii companiilor britanice au aceasta responsabilitate sociala de a se orienta spre forta de munca locala”, s-a aparat guvernantul intr-o emisiune radiofonica gazduita pe postul BBC Radio 4.

Comentariile sale sunt in legatura directa cu apropierea datei de 1 ianuarie 2014, cand romanii si bulgarii vor putea munci nerestrictionat in Regatul Unit, ca si in celelalte state UE, sustin cei de la The Independent.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!