Datornicii la stat, trecuți pe lista rușinii

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 15 aprilie 2016

La două luni după ce a anunțat că va face publice toate numele românilor care au datorii la stat mai mari de 100 de lei, Fiscul și-a dat seama că notificarea acestora ar costa prea mult, relatează Gandul.info, preluat de Mediafax.

 Astfel, potrivit unui anunț al ANAF, plafonul a fost majorat de 15 ori. Prin urmare, pe lista neagră a Fiscului vor apărea, la 30 aprilie, doar românii care au datorii de 1.500 de lei.

ANAF a modificat plafoanele pentru datoriile la stat care vor fi publicate cu nume, prenume și domiciliu fiscal pe pagina de internet a instituției. În cazul marilor contribuabili, ca să apară pe lista neagră a Fiscului, aceștia trebuie să înregistreze o restanță de 100.000 de lei, de 66 de ori mai mare decât valoarea stabilită inițial în februarie, de 1.500 de lei.

Contribuabilii mijlocii trebuie să aibă o datorie de 50.000 de lei față de 1.000 cât era inițial, iar ceilalți debitori de 10.000 de lei față de 500 cât figura în ordinul din februarie al Fiscului. În cazul persoanelor fizice, plafonul a fost majorat de 15 ori, de la 100 de lei la 1.500.

Modificarea deciziei inițiale este justificată de faptul că notificările ar fi costat prea mult. Lista care va fi publicată pe 30 aprilie pe internet va cuprinde: denumirea/numele și prenumele debitorilor, codul de identificare fiscală, domiciliului fiscal în cazul persoanelor fiscale, și cuantumul total al obligațiilor fiscale restante.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!