David Beckham, mai bogat decât regina?

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 16 iulie 2016

familia Beckham 2015

Avuţia familiei Beckham ajunge la cote impresionante, în condiţiile în care afacerea lor, în mare măsură brandul Beckham, este o maşinărie de marketing extrem de profitabilă. Averea estimată în 2015 a fost de aproape jumătate de miliard de lire sterline.

Un grup de profesori de la London School of Marketing a analizat diversele întreprinderi ale soţilor Beckham, precum şi succesul în lumea marketing-ului pe care cuplul îl are, inclusiv alături de cei patru copii ai acestora, Brooklyn, Romeo, Cruz şi Harper şi au ajuns la concluzia că familia Beckham are o avere de £470, care creşte în medie, anual, cu circa £30-40 de milioane.

În condiţiile în care averea reginei Elisabeta a II-a este evaluată la £340 de milioane, cu £10 milioane mai mare faţă de anul trecut, conform Sunday Times Rich List 2015, fostul fotbalist englez se poate lăuda că „echipa Beckham a preluat conducerea”.

Greutatea în marketing a familiei Beckham se împarte în trei întreprinderi principale: Footworks, unde se adună încasările lui David din lumea fotbalului, brandul Beckham, denumit chiar aşa, „Brand Beckham”, unde câştigă bani din imaginea sa, respectiv Beckham Ventures, care e alcăuită în mare măsură din prospera casă de modă a Victoriei Beckham.

Valoarea Footworks este estimată la £150 de milioane, Brand Beckham la £70 de milioane şi Beckham Ventures la £60 de milioane. La aceste valori se adaugă capitalul adunat de familia Beckham, estimat la £190 de milioane. Totalul, aşadar, se situează în jurul sumei de £470 de milioane.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Se aşteaptă ca cifra de afaceri în cadrul Beckham Ventures să se tripleze anul viitor, casa de modă a Victoriei Bekcham aflându-se într-o continuă expansiune. În 2013, cifra de afaceri a fost de £30 de milioane, faţă de £1 milion în primul an de activitate, în 2009. Anul trecut, soţia fotbalistului a fost numită „antreprenorul de top al Marii Britanii”.

David Beckham a început să câştige mai mult după ce şi-a încheiat cariera de fotbalist, când a câştigat anual cel mult £30 de milioane. Anul trecut, în schimb, a câştigat £50 de milioane, în special datorită unui contract foarte profitabil cu mamutul Diageo, care a lansat un nou whisky.

Şi nu numai părinţii câştigă. Brooklyn, cel mai în vârstă din cei patru copii, este deja în atenţia reflectoarelor, apărând recent în revista Miss Vogue, care atrage cititori tineri. Acesta are pe Instagram nu mai puţin de 4 milioane de fani, ceea ce înseamnă un potenţial uriaş în lumea marketing-ului.

Fratele său, Romeo, a fost capul de afiş pentru campania de marketing de Crăciun a companiei britanice Burberry de anul trecut. Aceştia au declarat ulterior că imaginea lui Romeo i-a ajutat să-şi crească vânzările cu 15% în acea perioadă.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!