David Cameron, în România

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 11 decembrie 2015
David Cameron_depune coroana la Colectiv1

Cameron: „Românii aduc o contribuție valoroasă în Marea Britanie”

Prim-ministrul britanic David Cameron a efectuat, miercuri, o vizită oficială la București, în cadrul căreia s-a întâlnit cu omologul său român, Dacian Cioloș, și cu președintele Klaus Iohannis. Cameron a poposit câteva minute și în fața clubului Colectiv, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului din noaptea de 30 octombrie.

„Este prima vizită oficială în România a unui premier britanic în ultimii 16 ani. Bine ați venit în România!”, a spus președintele României într-o declarație de presă comună, după întâlnirea cu oficialul britanic. „Am arătat că locul Marii Britanii este clar în Uniunea Europeană. UE este mai puternică cu Marea Britanie în interiorul ei și Marea Britanie este mai puternică în UE. Ne dorim găsirea unor soluții, la referendum”, a mai precizat șeful statului.

„Am discutat și despre comunitatea românească din Marea Britanie. Cea mai mare parte a românilor sunt foarte bine integrați și contribuie prin taxe la economia țării”, a declarat Iohannis, adăugând că „România este interesată de securizarea flancului estic al NATO”.

„Am mulțumit dlui premier pentru sprijinul pe care țara sa ni l-a oferit după tragedia de la clubul Colectiv, prin preluarea răniților”, a afirmat Klaus Iohannis.

David Cameron a declarat, la rândul său, că românii aduc o contribuție valoroasă în Marea Britanie, dar că trebuie rezolvată problema presiunii pe serviciile publice britanice.

_______________

„Românii, ca și alți europeni, aduc o contribuție valoroasă în Marea Britanie în foarte multe domenii, dar nu am crezut niciodată că această libertate de mișcare va aduce atâția oameni și trebuie să rezolvăm presiunile care se exercită pe serviciile noastre publice. Trebuie neapărat să găsim modalități să rezolvăm această situație și să ajutăm serviciile sociale. La Consiliul European vom discuta despre reforme și sper să găsim soluții în fiecare domeniu.”

David Cameron

_______________

„Suntem buni parteneri de afaceri și suntem și parteneri energetici. Am colaborat în privința amenințărilor și pericolelor, în special în ajutarea victimelor de la clubul Colectiv. România își dezvoltă flota și există posibilitatea de a extinde această cooperare”, a spus David Cameron.

Premierul britanic David Cameron, aflat pentru câteva ore la București pentru întâlniri cu premierul Dacian Cioloș și președintele Klaus Iohannis, a poposit câteva minute și în fața clubului Colectiv, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului din noaptea de 30 octombrie. Premierul Marii Britanii a fost însoțit la clubul Colectiv de ministrul român al sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!