David Cameron: „Nu avem atât de mulţi imigranţi din România şi Bulgaria”

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 2 octombrie 2014

Nu românii au dat iama în Anglia, ci spaniolii, italienii şi francezii! Premierul britanic, David Cameron, a declarat că Marea Britanie se confruntă, paradoxal, cu un număr foarte mare de imigranţi italieni, spanioli şi francezi, nu români şi bulgari. Cameron a averitazat că ar putea pleda pentru ieşirea ţării din UE dacă aceste probleme nu se vor rezolva.

„Economia noastră a crescut mai mult decât cele ale altor ţări europene. În mod paradoxal, nu avem atât de mulţi imigranţi din România şi Bulgaria, ci un număr foarte mare de italieni, spanioli şi francezi”, a afirmat Cameron, potrivit site-ului italian Blitzquotidiano.it. Acesta a adăugat că „Marea Britanie este de o mie de ori mai importantă decât Uniunea Europeană. (…) Să fim cinstiţi – Uniunea Europeană nu funcţionează în mod corespunzător pentru noi în acest moment”, pledând pentru renegocierea relaţiei Marii Britanii cu UE.

În centrul renegocierii ar fi problema migraţiei în cadrul Uniunii Europene, iar Cameron va pleda pentru obţinerea unor derogări de la principiul „libertăţii de circulaţie”.

David Cameron a avertizat că va fi pregătit să le recomande britanicilor să voteze pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană dacă nu reuşeşte să reconfigureze relaţia ţării cu Blocul comunitar.

Cameron a promis organizarea unui referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană în anul 2017, dacă va câştiga alegerile parlamentare britanice în 2015 şi dacă nu va reuşi reconfigurarea relaţiei cu Blocul comunitar.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!