De-acum, £500 amendă pentru câinii fără microchip

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Justiție / Poliţie, Sănătate, UK la zi pe data 12 aprilie 2016

uk-caine-tratat-cu-chip

E lege! Începând cu 6 aprilie 2016, toţi câinii cu stăpân din UK trebuie să aibă un microchip introdus sub piele, nerespectarea noii reglementări urmând a fi pedepsită usturător.

Până la această dată, 7 din 8 câini cu stăpân din UK au trecut prin procesul de introducere a unui chip minuscul, de mărimea bobului de orez, sub pielea de pe ceafă. Fiecare microchip are alocat un cod unic alcătuit din 15 cifre, care va permite autorităţilor locale sau adăposturilor de câini să scaneze şi să identifice proprietarii câinilor rătăciţi.

Legea intrată în vigoare pe 6 aprilie 2016 obligă proprietarii de câini să se asigure ca până la vârsta de 8 săptămâni să-şi „trateze” câinii cu câte un microchip. Unul din 8 câini din UK trecuţi de 8 săptămâni, adică undeva la peste un milion, încă nu au microchip, iar autorităţile avertizează că dacă descoperă un câine fără microchip vor da 21 de zile proprietarilor să se conformeze, în caz contrar aceştia riscând o amendă de £500.

 

trimiteri-sus-4

Câinii „români” şi englezii

Dragostea e scumpă pentru Kitty și Sparky

Cât ne costă animalul de companie?

Un altfel de job: Dog walker

trimiteri-jos-4

 

Actualmente, câinii scoşi în public trebuie să poarte o zgardă şi un însemn cu numele şi adresa proprietarilor. Aceste reguli rămân în picioare, microchip-ul fiind o măsură complementară.

Pe 1 aprilie o publicaţie britanică anunţa că şi copiii britanicilor vor avea obligaţia de a purta un microchip începând de anul acesta. Sugera că astfel părinţii vor putea fi mai liniştiţi ştiind că odraslele lor ar putea fi reperate la orice oră. Obligativitatea purtării microchipurilor la copii ar fi până la vârsta de 12 ani, anumite ONG-uri insistând că limita de vârstă de 12 ani pur şi simplu nu este îndeajuns şi insistând că o obligativitate de până la 45 de ani ar fi mult mai dezirabilă. În final, după ce şi pe parcursul articolului au presărat câteva indicii, jurnaliştii britanici au recunoscut: era o păcăleală de 1 aprilie!?!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!