De câte ori trebuie să faci sex ca să fii fericit?

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 12 februarie 2016

Sexul o dată pe săptămână este suficient să aducă fericire în cuplu, dacă dăm crezare ultimului studiu efectuat de cercetători americani.

„Deși sexul mai frecvent este asociat cu o mai mare fericire, acest lucru nu aduce satisfacție dacă are o frecvență mai mare de o dată pe săptămână. Descoperirile noastre sugerează că este important să menții o conexiune intimă cu partenerul, dar nu trebuie să faci sex în fiecare zi, atâta timp cât se menține această legătură”, a afirmat Amy Muise, psiholog și post-doctorand la universitatea Toronto-Mississauga.

Aceasta și colegii ei au analizat datele unor studii efectuate timp de 40 de ani și la care au participat peste 30.000 de americani, cu vârste de peste 30 de ani, și a demontat mitul conform căruia cei care fac sex frecvent sunt mai fericiți decât cei care fac sex doar o dată pe săptămână.

Potrivit lui Amy Muise, corpurile noastre nu sunt construite astfel încât să facem sex des și, în plus, e mai probabil să ne plictisim de partener dacă întreținem raporturi sexuale foarte des cu el.

Mitul conform căruia sexul este important pentru bărbați este doar un mit, la fel și cel legat de vârsta și de vechimea relației, deoarece „femeile, dar și bărbați, la fel ca oamenii mai în vârstă, dar și cei tineri, preferă în mod egal sexul”.

Cercetarea mai arată că o viață sexuală împlinită face oamenii mai fericiți decât un salariu mare.

Studiul a fost publicat în jurnalul Society for Personality and Psychology.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!