De ce aţi ascuns toate ţigările?

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, UK la zi pe data 22 aprilie 2015

Începând cu 6 aprilie s-a introdus o nouă restricţie cu privire la pachetele de ţigări. Acestea nu vor mai putea fi afişate în magazine în spatele tejghelei.

Proprietarii de magazine care nu respectă această directivă pot fi amendaţi cu până la £5.000 şi până la şase luni închisoare sau chiar până la doi ani, în anumite circumstanţe.

Producătorii de ţigări numeau afişajul din spatele tejghelei „power wall” – perete al puterii – şi era pentru ei ultima platformă de reclamă.

Aceeaşi măsură a fost introdusă în magazinele mai mari în 2012. Iar la anul, după cum am anunţat într-un număr anterior al ziarului, producătorii de ţigări vor fi obligaţi să-şi comercializeze produsele în pachete nemarcate. Apoi, va veni interdicţia UE de a vinde tabac mentolat şi pachete de zece ţigări, ambele produse foarte populare în rândul tinerilor.

Şi mai sunt şi alte planuri. Primarul Londrei, Boris Johnson, a propus ca pe 20.000 de acri din parcurile capitalei să nu fie permis fumatul. Apoi, sunt tot felul de programe de zone cu interdicţie „voluntară” la fumat, în tot UK-ul. În asemenea condiţii, fumătorii se simt de-a dreptul asediaţi.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!