De la Apple la Ford

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 29 ianuarie 2015

Ford Motor l-a numit pe inginerul român Dragoş Măciucă, fost angajat la Apple, în fruntea unui nou centru de cercetare şi inovaţie inaugurat la Palo Alto, California, se arată într-un comunicat al companiei auto americane, citat de Mediafax.

Măciucă, care a lucrat din ianuarie 2013 până în ianuarie anul acesta ca inginer de sisteme pentru Apple, va coordona cei 125 de cercetători, ingineri şi oameni de ştiinţă care vor activa în cadrul noului centru din Silicon Valley.

Anterior, Măciucă a ocupat diferite poziţii în departamentele de tehnologie şi cercetare ale unor companii precum BMW, Nissan şi Lockeheed Martin. Inginerul român şi-a definitivat doctoratul în inginerie mecanică la Universitatea din Brekley, California.

Centrul de la Palo Alto completează reţeaua globală a Ford de cercetare şi inovaţie, care include unităţile de la Dearborn în Michigan şi Aachen în Germania, se arată în comunicat.

„Noua unitate demonstrează angajamentul Ford de a face parte din ecosistemul de inovaţie din Silicon Valley, anticipând dorinţele şi nevoile consumatorilor, în special în privinţa conectivităţii, mobilităţii şi autonomiei din domeniul auto. Lucrăm pentru ca aceste tehnologii să fie accesibile tuturor, nu doar consumatorilor din segmentul de lux”, a declarat Mark Fields, preşedintele şi directorul general al Ford Motor. Cu o reţea de 65 de uzine şi circa 189.000 de angajaţi, Ford Motor produce şi distribuie automobile pe şase continente.

În România, grupul american produce, la Craiova, modelul B-Max şi motoarele pe benzină EcoBoost de 1 litru şi 1,5 litri. Asamblarea B-Max a fost lansată la jumătatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Craiova şi comercializat doar pe piaţa europeană.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!