De la „Cornul și laptele” la o masă caldă

Articol publicat in sectiunea Social pe data 25 martie 2016

Ministerul Educației caută soluții pentru înlocuirea programului național „Cornul și laptele” cu o masă caldă, a declarat ministrul de resort Adrian Curaj.

Elevii din preuniversitar ar putea beneficia de o masă caldă în locul programului național „Cornul și laptele”, dacă Ministerul Educației găsește resurse pentru asta, a explicat el.

„Părerea mea este că mesajul pe care l-am trimis în urmă cu o lună-două, că ne preocupă o masă caldă pentru copii, asociat cu „Școala după școală” este adevărat, este puternic, încercăm să căutăm resurse pentru că ne trebuie resurse consistente ca să trecem de la ce avem acum, «Cornul și laptele», la o masă caldă”, a declarat Curaj.

„Atunci când vom reuși să găsim resurse, sper eu că o parte bună din ele din fonduri structurale să anunțăm. O să anunțăm curând. Copiii pot primi pachetele pregătite, să fie transportate de o firmă care duce așa ceva cu toate testările potrivite, cu tot ce trebuie, și ne gândim până la urmă și la efectul pe care l-ar avea asupra copiilor noștri”, a adăugat el.

Subiectul a fost readus în discuție după ce 17 elevi din județul Buzău au fost transportați recent de la școală la spitalul din Râmnicu Sărat cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Copiilor li s-a făcut rău la ore, în urma consumării cornului și laptelui distribuite la școală.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!