De la fileu in bazin

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 11 noiembrie 2013

Gigi e la Poarta Alba. Unii erau trimisi acolo sa se reabiliteze. Nu prea mai scapau de reabilitarea aceea. Gigi este doar la puscarie, intr-un dormitor comun in care sta cu alte 19 persoane, asa cum se grabesc televiziunile sa ne spuna. Nu mai conteaza. Dintre toti cei mici si fraieri, el a fost cel mai mic si cel mai fraier. Altfel nu ar fi facut puscarie. Probabil s-a spus cu cine nu trebuie si, neavand „spatele” necesar, acum plateste.

Dumitru, Corleone, seful Ligii, e in razboi cu toata lumea. Gino Iorgulescu nu este chiar un trandafir, mai ales ca este introdus in alegeri de catre bunul sau prieten, Mircea Sandu. Oricat ar dori Dumitru Dragomir sa ne faca sa credem ca a castigat razboiul, nu este nici pe departe asa. Poate pentru prima oara in istorie, tartorul de la Liga are varianta de a parasi conducerea institutiei pe care a capusat-o ani de zile. Și asta mai ales pentru ca aia pentru care a supt-o de sange s-au cam saturat de el si s-ar putea sa prefere ceva nou. Pe Iorgulescu. Tot o capusa, dar cu alta alura.

Asa ca ziarele au fost nevoite, in lipsa de subiecte, sa deschida prima pagina cu Simona Halep. Sportiva care, dupa turneul de la Sofia, a urcat in primele 11 ale lumii si are sanse serioase de a face pasul intre primele 10 jucatoare de tenis de pe mapamond. Dintr-o data, lumea a descoperit ca mai exista si altceva in afara de fotbal, mai ales in afara de fotbalul nostru prost. Ca mai sunt sporturi. Ca mai sunt sportivi. Ca unii dintre ei chiar au performante.

Pacat ca nu va dura prea mult. Vin alegerile pe 14 si dupa ele totul se va intoarce la mizeria pe care o cunoaste. Iar Halep, de la fileu, va fi pusa sa inoate din nou in laturi.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!