De la HCM la… HCD!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 iulie 2015

stanescuHCM Constanţa este istorie pentru handbal. La fel cum s-a întâmplat şi cu Oltchim, fosta campioană la masculin a dispărut subit în urma problemelor financiare cu care s-a confruntat în ultimul an, din cauza datoriilor de ordinul sutelor de mii de euro pe care le-a acumulat. Trei jucători care au scris istorie pentru HCM Constanţa, Laurenţiu Toma, George Buricea şi Rudi Stănescu au decis să pună bazele unei echipe care să continue tradiţia handbalistică de la malul mării.

Cei trei jucători nu au putut prelua HCM Constanţa, astfel că au început un proiect de la zero. Au pus bazele unei structuri sportive noi, fiind susţinuţi în demersul lor şi de autorităţile locale. Noua echipă din Constanţa se numeşte HC Dobrogea Sud şi va porni din liga a doua.

Mai mult, cei trei jucători ai Constanţei au convins şi alţi handbalişti importanţi ai echipei din ultimele sezoane să rămână alături de ei. Dalibor Cutura, care luna trecută a jucat pentru Serbia în calificările pentru Campionatul European din 2016, Branko Angelovski şi Mladen Rakcevic, alţi jucători de echipe naţionale în ultimii ani, vor juca la rândul lor în liga secundă din România.

În mare, HC Dobrogea Sud va avea acelaşi lot cu care a jucat şi HCM în Liga Naţională, fără Javier Humet şi Mihai Popescu, care au plecat în Spania, respectiv Franţa. Constanţa a transferat şi câţiva tineri, patru juniori fiind aduşi de la Academia de Handbal Minaur Baia Mare. “Am preferat să luăm de la ei, pentru că au fost cei mai buni în ultimul sezon”, au precizat constănţenii. De asemenea, la Constanţa s-a reîntors Ionuţ Săulescu, jucător care în ultimul sezon a evoluat pentru Dunărea Călăraşi.

Zvonko Sundovski a fost dorit ca antrenor principal şi la noua formaţie a Constanţei, chiar a şi participat la discuţiile care s-au purtat pentru înfiinţarea acestei echipe, dar până la urmă macedoneanul a ajuns la CSM Bucureşti, având în vedere că echipa din capitală joacă în Liga Naţională.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

O parere la “De la HCM la… HCD!”

  1. De la HCM la… HCD! | HC Dobrogea Sud Constanta Spune:

    […] Articol complet pe Diasporaro.com […]

Spune-ti si tu parerea!