De pe 12… pe 13

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 20 mai 2016

629 galcaCostel Gâlcă a încheiat cu stil sezonul din Primera Division! Espanyol, echipa antrenată de fostul tehnician al Stelei, a făcut spectacol cu Eibar, pe care a învins-o cu 4-2.

Gerard Moreno (în minutele 13 şi 76) şi Marco Asensio (în minutele 32 şi 66) i-au adus lui Costel Gâlcă o victorie de palmares. Scăpaţi de grijile retrogradării, catalanii au primit vizita lui Eibar, una dintre vecinele de clasament şi nu au avut emoţii în a-şi asigura 3 puncte de palmares. Mai mult, Espanyol a făcut unul dintre cele mai bune meciuri sub comanda lui Costel Gâlcă şi s-a impus cu 4-2.

Antrenorul român termină, astfel, sezonul pe locul al 13-lea, după ce a preluat-o pe Espanyol de pe locul al 12-lea în Spania. Înainte de venirea românului, catalanii aveau doar 17 puncte şi un avans de trei lungimi faţă de primul loc retrogradabil. Până la final, Gâlcă a mărit diferenţa dintre echipa sa şi locul al 18-lea, dar, chiar şi aşa, are şanse infime de a continua şi sezonul viitor pe banca lui Espanyol.

Totuşi, cu Gâlcă pe bancă, Espanyol a înregistrat şi o contraperformanţă care nu-i face cinste. Echipa românului a primit nu mai puţin de 74 de goluri în cele 38 de etape şi a terminat sezonul cu cea mai slabă apărare din La Liga.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!