De unde pot obţine sfaturi pentru a face un avort?

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 8 aprilie 2012

Decizia de a recurge la un avort poate fi una extrem de dificilă. Sunt foarte multe lucruri de luat în considerare, aşa că înainte de a lua o astfel de decizie, este important să primiţi toate informaţiile şi sfaturile necesare.

Dacă aţi decis să faceţi un avort, sunt foarte multe locuri de unde puteţi primi sfaturile şi consilierea necesară.

 

Intervenţii chirurgicale la medicul de familie

Medicul de familie este prima persoană căruia trebuie să-i cereţi sfaturi pentru un avort. Aceştia vor putea să vă dea detalii despre procedurile implicate, ca şi să vă descrie toate opţiunile pe care le aveţi la dispoziţie. Orice discuţie pe care o veţi purta cu medicul de familie va fi întotdeauna confidenţială.

 

Asociaţia de Planning Familial

Dacă nu vă simţiţi confortabil să discutaţi cu medicul de familie, puteţi să apelaţi la o organizaţie de profil, aşa cum este FPA (Family Planning Association). Puteţi contacta Agenţia de Planning Familial apelând la linia confidenţială 0845 122 8690, ori prin intermediul site-ului lor web.

Clinica locală de planning vă va oferi toate amănuntele necesare, putând să o găsiţi pe cea mai apropiată pe site-ul FPA.

 

Centrul de asistenţă Brook

Centrul de asistenţă Brook (The Brook Advisory Centre) este o altă organizaţie care vă poate pune la dispoziţie informaţii despre avort. Este o organizaţie naţională voluntară care oferă informaţii gratuite şi confidenţiale despre sănătatea sexuală, şi servicii destinate mai ales tinerilor de până în 25 de ani.

Puteţi suna la linia confidenţială 0800 0185 023 (luni-vineri 09.00-17.00) sau puteți vizita site-ul lor.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!