Debut excelent pentru pugiliste

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 iunie 2014

537 box feminin

Lăcrămioara Perijoc (57 kg), Mihaela Cristiana (69 kg) şi Ioana Mera (60 kg) au și câştigat primele dueluri de la Sala Polivalentă, în cadrul CE de box. Titlurile se vor decide pe 7 iunie.

Cele patru pugiliste din concurs au urcat în ring în ritmul aplauzelor coechipierelor din lotul României, venite la sală cu steaguri tricolore de toate mărimile şi cu multă energie.

Ioana Mera a mizat pe un KO. A obţinut doar victoria la puncte şi o va înfrunta în ring pe cvadrupla campioană mondială Katie Taylor.

„Mi-aş fi dorit să o pun la pământ din prima repriză” a spus Ioana Mera despre meciul câştigat în faţa moldovencei Lilia Venglovscaia, nu înainte de a întreba „nu sângerez pe nicăieri, nu?”. La 19 ani are imposibila misiune de a-şi măsura forţele cu lidera mondială a categoriei 60 de kilograme, pe propriul teren. „Va fi cel mai important meci al vieţii mele, nu obişnuiesc să îmi studiez foarte mult adversarele, deoarece important este să văd ce pot face ele împotriva mea”, a declarat sportiva care a luat primele lecţii de box în Irlanda, ţară pe care o reprezintă chiar viitoarea sa adversară. „Valoarea adversarelor este aceeaşi, punctajele sunt aceleaşi, se judecă la fel indiferent unde ai lupta, dar sigur că este frumos să ai sprijinul publicului”, a spus Ioana Mera.

Lăcrămioara Perijoc a început și ea foarte tare, cu o serie extrem de rapidă de lovituri. Împinsă din spate de încurajările coechipierelor, răspunzând cu serii de lovituri ritmului strigătelor din tribune, românca a controlat duelul cu turcoaica Reyhan Cakir. „Este extraordinar să ai o astfel de susţinere, sunt şi emoţii, dar faptul că te încurajează este minunat”, a declarat la final Lăcrămioara. „Am aşteptat această primă victorie în echipă cu sufletul la gură. Sper să fie din ce în ce mai bine pentru toate”, a mai spus sportiva.

Galeria a trebuit să se mute rapid dintr-o parte a sălii în cealaltă, Ioana fiind a zecea la ringul A, iar Cristina, a 11-a la ringul B. Meciul a fost mai strâns, iar decizia arbitrilor i-a dat victoria cu 2-1 fetei noastre, în faţa nemţoaicei Nadine Apetz, în primul tur al Campionatului European la categoria 69 kg.

Astfel, singura româncă nevoită să părăsească competiţia este Claudia Nechită (categoria 54 kg) învinsă în primul tur de britanica Lisa Whitesile.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!