Debut pentru Costea

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 aprilie 2015

577 costea

Florin Costea a debutat pentru noua sa echipă, Arsenal Tula, într-un meci din campionatul Rusiei. Românul a fost integralist, însă Arsenal a fost învinsă pe teren propriu cu 3-1 de Torpedo Moscova, iar şansele sale de a rămâne în prima ligă şi în sezonul următor sunt extrem de mici. Disputat la Tula cu 10.500 de fani în tribune, meciul urma să fie un derby pentru evitarea retrogradării în situația în care cele două echipe erau vecine în subsolul clasamentului. Victoria le-a permis moscoviților să urce până pe locul 12, cu 2 puncte mai mult decât Ural, prima echipă sub linie. Pentru Arsenal va fi din ce în ce mai greu să îşi atingă obiectivul, echipa lui Costea fiind acum pe locul 15, penultimul, cu 14 puncte în 21 de partide.

Cele două echipe au avut parte de un număr important de ultraşi care i-au susținut în ciuda ploii transformate în ninsoare care s-a năpustit asupra așezării situată la circa 100 de kilometri de sudul Moscovei. După ce şi-au urat vorbe grele unii altora, ultrașii de la Torpedo au ieșit din zona delimitată de forţele de ordine şi au intrat în sectorul gazdelor. Bătaia a durat destul de mult, motiv pentru care arbitrul a oprit partida în minutul 32 şi a reluat-o 5 minute mai târziu.

Fostul fotbalist al Stelei şi al CFR-ului a semnat la mijlocul lunii martie un contract până în vară cu Arsenal Tula şi mărturisea că speră să poată ajuta la salvarea echipei. „Am semnat un contract cu Arsenal Tula până în vară. Sper să mă acomodez cât mai repede aici şi să pot pune umărul la atingerea obiectivului, acela de a rămâne în prima ligă. Fotbalul din Rusia este la un nivel foarte ridicat, vom juca cu echipe de rang înalt şi e o provocare nouă în cariera mea”, spunea Costea în acel moment.

Trebuie spus că Florin Costea a fost o mare speranță a fotbalului românesc, una care a dezamăgit peste tot pe unde a jucat, iar aceasta ar fi cam ultima în care poate arăta că talentul fenomenal cu care este înzestrat este dublat și de caracter.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!