Debutul Alexandrei Marinescu se apropie

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 aprilie 2015

577 marinescuAlexandra Marinescu va debuta la începutul acestui weekend în Formula 4 britanică, prima etapă a sezonului fiind programată la Brands Hatch.

În vârstă de 15 ani, Alexandra Marinescu este prima româncă ajunsă în competiţiile de monoposturi. Ea va concura pentru Falcon Motorsport, urmând să fie colegă cu pilotul britanic Darius Karbaley, 17 ani, care sosește din karting.

„Din păcate, nu am testat prea mult înaintea primei etape, aşa că voi aborda totul pas cu pas şi voi încerca să mă acomodez cât mai repede cu monopostul. Sunt sigură că cei din echipa Falcon Motorsport mă vor susţine şi mă vor ajuta să progresez pe parcursul acestui weekend”, a spus Alexandra Marinescu înaintea plecării în insulă.

La MSA Formula, noua competiţie de Formula 4 care se desfăşoară conform regulilor impuse de FIA, sunt programate câte trei curse în fiecare weekend din calendar, iar la începutul primei etape vor fi prezenți 20 de piloţi. Sezonul 2015 include în total 10 etape.

„Sunt încântat că am reuşit să semnăm un contract cu Alexandra şi că va concura pentru Falcon Motorsport. Totul s-a întâmplat foarte târziu, dar ea are un mare potenţial şi scopul nostru este să o ajutăm să se dezvolte. La Brands Hatch va fi o provocare să ţină pasul cu ceilalţi piloţi care au participat la toate sesiunile de teste din presezon, dar am încredere că va învăţa foarte repede şi că îi va surprinde pe mulţi cu evoluţia sa”, a spus directorul echipei Falcon Motorsport, Nick Streatfield.

Monoposturile respective sunt dotate cu un şasiu construit de Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de 160 CP.

Formula 4 este o competiţie rezervată strict juniorilor. Campionatul nu dispune de nivel internaţional, dar fiecare ţară își poate organiza un campionat propriu, respectând regulamentul federaţiei internaţionale.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!