Decaderea lui Sapunaru

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 februarie 2014

521 cristi sapunaruCariera lui Cristi Sapunaru a fost una complicata si deloc linistita, dar asa este si caracterul fostului rapidist. Ajuns la Porto, a fost pentru ceva vreme cel mai scump jucator transferat din Liga I. Dupa numai 3 ani de la Supercupa jucata cu Barcelona, Sapunaru nu mai prinde echipa la Elche.

El este deja pus pe lista de transferuri, dar nimeni nu il mai vrea, prilej pentru antrenorul lui Elche sa spuna faptul ca nu stie nimic de situatia romanului.

Sapunaru a ajuns in Portugalia pentru 6 milioane de euro, in 2008. Dupa doua sezoane a fost imprumutat la Rapid, dar a revenit in Portugalia, unde a urmat cea mai buna perioada a carierei sale. Sapunaru a jucat cel mai bun fotbal sub comanda lui Andre Villas Boas, cel care si-a castigat supranumele de „noul Mourinho”.

Apoi Sapunaru a castigat Europa League in 2011, cand a jucat si Supercupa Europei cu Barcelona. Aflat pe val, Sapunaru a starnit interesul lui Guardiola, care il urmarea foarte atent.

„Sapunaru e un fundas lateral care practic face tot jocul. Am studiat multe meciuri, iar Sapunaru este un jucator foarte bun care iti da o impresie foarte buna vazandu-l pe teren”, spunea Guardiola inaintea Supercupei castigate de Barcelona in fata lui Porto.

Pentru Sapunaru a urmat caderea. Vitor Pereira, urmasul lui Villas Boas la Porto, nu l-a placut si l-a scos incet si tacut din echipa. Declinul si un transfer in Spania, la Real Zaragoza.

La Zaragoza a jucat 35 de meciuri si a reusit doua goluri, dar echipa a retrogradat la finalul sezonului 2012-2013, iar el a ramas fara contract. A preferat o noua oferta din Spania, la Elche. Alegere deloc inspirata. Doar cinci meciuri a jucat pentru Elche, ultimul pe 5 ianuarie, cu Barcelona. De atunci, Sapunaru nici macar nu a mai fost convocat in lotul echipei lui Fran Escriba.

Situatia disperata in care se afla jucatorul se vede cu ochiul liber si de atitudinea spaniolilor. Pus pe lista de transferuri alaturi de Javi Flores si Miroslav Stevanovic, Sapunaru nu si-a gasit echipa.

Reactia antrenorului Escriba nu lasa loc de comentarii: „Nu am informatii despre Sapunaru”, a spus acesta presei din Spania.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!