Deces neelucidat al unui roman gasit pe plaja

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 23 iunie 2013

Decesul romanului Maricel Daniliuc, de 25 de ani, gasit mort in urma cu un an, pe o plaja din districtul East Sussex, s-a datorat inecului, conform concluziilor raportului medicilor legisti britanici, a informat cotidianul local Hastings & St. Leonards Observer in 15 iunie.

Motivele care au dus la sfarsitul tragic al tanarului originar din Romania au ramas neelucidate.

Descoperirea unui cadavru in apropiere de chei, pe tarmul din orasul Hastings, a fost raportata politistilor din localitate la 3 iunie 2012. In urma identificarii a reiesit ca cel decedat era romanul Maricel Daniliuc, in varsta de 24 de ani, care lucra in Anglia ca sofer de tir si era din comuna Tudora, judetul Botosani, dupa cum au relatat ulterior mai multe publicatii locale din nord-estul Romaniei.

In urma investigatiilor privind conditiile decesului, a reiesit ca barbatul intrase in Marea Britanie prin portul Dover, la volanul tirului pe care il conducea, anul trecut, in 24 mai.

Politistii care au investigat cazul au declarat in fata completului de judecata din tribunalul Hastings Magistrates Court ca au gasit telefonul mobil al lui Maricel Daniliuc, cu un ultim mesaj lung transmis prietenei sale, in 24 mai, cu o ora inainte de miezul noptii. Analizele medico-legale au stabilit o cantitate mare de apa in plamanii romanului, fapt ce sugereaza ca moartea a survenit in apa.

„Nu stim de ce a venit in Hastings si nici daca era ingrijorat din cauza unor probleme anume. (…) Nu avem nicio dovada care sa conduca la ipoteza sinuciderii”, au declarat investigatorii in tribunal, citati de ziarul local Hastings & St Leonards Observer.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!