Decizia federației naște probleme

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 27 martie 2015

575 prunea

Florin Prunea, actualul preşedinte executiv al CSMS Iaşi, a declarat că nu înţelege decizia Comitetului Executiv al FRF de a limita numărul de extracomunitari din loturile grupărilor din Liga I, începând cu sezonul următor, şi introducerea obligativităţii ca aceştia să aibă cel puţin trei selecţii la una din naţionale.

„Chiar nu înţeleg această decizie a federaţiei. E o prostie să-l pierdem pe Golubovici pentru că nu joacă la echipa naţională! Noi avem contract cu Golubovici până în vară şi nu mai putem prelungi înţelegerea din cauza acestei decizii. E normal să pierdem un asemenea jucător?! Eu am susţinut tot timpul că avem nevoie ca fotbaliştii români să joace cât mai mulţi, dar când ai jucători străini, precum Golubovici, de calitate, ce facem cu ei, îi gonim?”, a spus Florin Prunea după meciul cu Universitatea Cluj, câștigat cu 2-0.

Oficialul formaţiei din Iași a mai anunțat că lupta pentru rămânerea în Liga I continuă: „Noi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că, de acum, vom fi băgaţi în seamă de toată lumea şi trataţi altfel. Urmează un meci extrem de dificil, pe terenul celei mai bune echipe din România, ASA Târgu Mureş. Au cel mai bun antrenor din România, Liviu Ciobotariu, pe care îl ştiu foarte bine, pentru că l-am avut şi la Iaşi ca antrenor. Va fi foarte dificil, dar noi mergem să luptăm pentru fiecare punct”, a spus Prunea înainte de meci.

Decizia Federației nemulțumește și alte cluburi, care se află în aceeași situație ca și cei de la Iași. Și este greu de crezut că echipele noastre vor găsi jucători români de nivelul celor la care sunt silite să renunțe, ceea ce va duce la o scădere a valorii campionatului și la situația în care multe formații pot ajunge să retrogradeze.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!