Decizie: Aparatele radar gri vor deveni şi ele galbene!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Diaspora pe data 23 noiembrie 2015

uk_radar-viteza-speed-camera-gri-galbene

Pentru ca toate aparatele radar de măsurare a vitezei autovehiculelor de pe străzile englezeşti să fie mai vizibile, guvernul britanic a anunţat, potrivit BBC, că toate aparatele radar gri, aşa-numitele „speed cameras”, vor deveni şi ele gablene.

Schimbarea va avea loc până în luna octombrie a anului viitor şi vor fi afectate toate aparatele radar de pe autostrăzile şi arterele principale englezeşti.

Aparatele radar gri fixe au fost introduse pentru prima oară în 2006, întâia locaţie fiind pe autostrada M42, aproape de Birmingham, cu ocazia stabilirii limitei de viteză variabile, iar până astăzi numărul lor a crescut la mai bine de 200.

Studiul făcut de Departamentul de Transport a arătat că vizibilitatea redusă a aparatelor radar îi forţează pe participanţii la trafic să frâneze brusc atunci când observă în scurt prezenţa acestor aparate, ceea ce este periculos.

Decizia nu include, totuşi, şi aparatele gri de la semafoarele din intersecţii care, spre deosebire de aparatele radar galbene, nu măsoară viteza, ci îi fotografiază pe cei care trec pe roşu.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!