Decizie în cazul Bodnariu: Ezekiel trebuie să vină acasă, la părinți!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora în lume pe data 9 aprilie 2016

Bodnariu_familia reunita cu Ezekiel

Veste bună pentru familia Bodnariu, la mai bine de şase luni de când au rămas fără cei cinci copii. Un judecător a decis că mezinul familiei, bebeluşul Ezekiel, poate fi luat acasă de către soţii Ruth şi Marius Bodnariu.

Potrivit unui comunicat remis de către pastorul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei, un judecător a decis să anuleze hotărârea Barnevernet de a-l lua pe micuţul Ezekiel în custodie, ceea ce înseamnă că băieţelul se poate întoarce acasă.

Acelaşi judecător a decis că părinţii îşi pot vedea băieţii de două ori pe săptămână, dar nu s-a pronunţat încă în privinţa fetelor.

Această decizie este doar un pas în procesul de a obține custodia finală a tuturor celor 5 copii, se arată pe site-ul http://bodnariufamily.org.

—————————————

„Menționăm că această decizie este doar un pas în procesul de a obține custodia finală a tuturor celor 5 copii! Lupta pentru copii continuă! Ne vedem la proteste pe 16 Aprilie!”

Pastor Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu

—————————————

 

Nou protest de amploare, anunțat la Londra!

În condițiile în care copiii familiei Bodnariu sunt încă despărțiți de părinți, românii din Londra sunt hotărâți să inițieze un nou protest prin care să-și arate solidaritatea. Dacă pe data de 8 ianuarie au fost în fața Ambasadei norvegiene aproximativ 1.400 de români, la viitorul protest stabilit pe data de 16 aprilie se așteaptă o participare și mai numeroasă.

Imediat după mediatizarea cazului familiei Bodnariu din Norvegia, zeci de mii de români au luat atitudine și au protestat pentru ca autoritățile norvegiene să înapoieze cei cinci copii luați din sânul familiei. Un protest impresionant a avut loc și la Londra. Peste o mie de români au răspuns apelului organizatorilor și s-au adunat în fața Ambasadei norvegiene, protestând pașnic și civilizat. A fost, așa cum ne-a declarat unul dintre organizatori (pastorul Cornel Nistor), „o demonstrație că națiunea română, atât de blamată aici în Londra, este o națiune demnă și civilizată!”.

Încă de la acea dată, românii ieșiți în stradă au declarat că vor continua să protesteze până când toți copiii familiei Bodnariu vor reveni la părinții lor naturali. Și cum asta nu s-a întâmplat, se pregătește un nou protest.

—————————————

„Deocamdată, s-a stabilit data de 16 aprilie, dar pentru că ne așteptăm la mult mai mulți participanți ca data trecută, nu am stabilit încă locul protestului. Așa cum s-a văzut și la primul protest, spațiul din fața Ambasadei norvegiene a fost neîncăpător pentru mulțimea de români. De aceea ne gândim la un spațiu mai larg, poate chiar în Trafalguar Square.”

Pastorul Teofil Harii, unul dintre organizatorii protestelor de la Londra

—————————————

 

Copiii au fost luaţi din familie la denunţul unei profesoare

Coşmarul familiei Bodnariu a început în luna noiembrie, când copiii au fost luaţi din familie în urma denunţului unei profesoare. Cei doi părinţi au un program de vizitare a copiilor foarte strict, iar pe fetele cele mari nu au voie să le vadă deloc, în timp ce pe bebeluşul de patru luni îl pot vedea de două ori pe săptămână. Ceilalţi doi copii au voie să îşi vadă părinţii doar o dată pe săptămână.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!