Declaratie „oficiala” de amor de la Romania pentru UK de Valentine’s

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 februarie 2014

Londra_Petru Luhan_Be Romanias Valentine

Europarlamentarul roman Petru Luhan i-a trimis o scrisoare de dragoste premierului britanic David Cameron. Textul redactat in limba engleza este o reproducere subtila a unei scrisori de dragoste plina de ironii si subintelesuri, pe care o indragostita (Romania) i-o adreseaza persoanei iubite (Marea Britanie), cu ocazia sarbatorii de Valentine’s Day.

Politicianul roman a trimis „epistola” primului ministru, dar si altor oficialitati britanice, precum si celor mai importante publicatii care apar in Regatul Unit.

Aceasta este scrisa cu litere albe pe un fundal roz. Textul este semnat de un „Cupidon aspirant”, membru al Parlamentului European, Petru Luhan.

Reproducem mai jos integral traducerea in limba romana a scrisorii, in subsolul careia se afla desenata harta Romaniei stilizata, astfel incat sa reproduca profilul unor buze, insotita de indemnul adresat Marii Britanii: „Be Romania’s Valentine”.

Un Cupidon aspirant, Petru Luhan

———————————–

„Draga Britanie,

Pot sa iti spun pe nume? Stiu ca probabil tu nici  nu m-ai observat, dar nu-i nimic. Vreau sa iti transmit un mesaj foarte important. Stiu ca in trecut iti doreai sa gasesti pe cineva care sa te iubeasca sincer si neconditionat, dar ulterior ti-ai pierdut increderea in puterea dragostei. Iar acum ai devenit morocanos cu oricine incearca sa iti castige afectiunea.

Cred ca a venit momentul sa renunti la carapacea in care te-ai retras si sa ma asculti. Cunosc pe cineva care te iubeste cu adevarat, abisal si nebuneste… Acea «cineva» apreciaza deopotriva limba engleza si ceaiul englezesc, pe care  le considera in egala masura dulci si delicioase. Aceasta inceraca constant sa iti capteze atentia. Chiar ti-a trimis oameni care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere economic. Ei sunt foarte muncitori si ti-au fost de real ajutor. Si asta nu este tot. Cele mai importante publicatii financiare spun ca afacerile si companiile britanice au inflorit in tara de unde vin ei. Si pana si Printul tau s-a indragostit de casutele minunate din acea tara, mergand adeseori sa viziteze acele locuri. Poate de multe ori nici nu ai sesizat aceste lucruri. Totusi, ea nu a incetat sa te iubeasca; ba chiar a incercat sa te impresioneze si mai mult.

De cate ori ai fost bolnav, ea si-a trimis cei mai buni medici pe care ii are ca sa te ocroteasca. Pe multi dintre acesti doctori i-ai pastrat pentru tine. Iar cand ai avut nevoie de minti stralucitoare in domeniul stiintei si tehnologiei, studentii din aceeasi tara au devenit un castig pentru universitatile tale, aducand cu ei un plus de cunostinte, odata cu setea lor de cunoastere. Era insa trista in momentul in care mi s-a destainuit ca tu le-ai retras acestor tineri dreptul la finantare si le-ai cerut apoi sa returneze banii primiti deja. Dar, cu toate acestea, sa stii ca mi-a marturisit ca ea considera aceste lucruri de domeniul trecutului si ca nutreste in continuare sentimente sincere pentru tine.

Daca nu ti-ai dat inca seama despre cine este vorba, trebuie sa iti mai reamintesc ca, chiar si in momentele in care te-ai purtat urat, ea te-a incurajat sa o vizitezi.

Nadajduiesc ca intelegi acum ca dragostea curata nu cunoaste bariere. Si chiar daca tu i-ai impus anumite limitari, Romania inca te iubeste, din toata inima. Am convingerea ca voi doi sunteti perechea perfecta si ca tu vei descoperi in cele din urma ca ea este sufletul tau pereche.

Mai am doar un singur lucru sa iti mai spun, iubita Britanie.

Este cazul sa incepi sa crezi in dragostea adevarata. «Be Romania’s Valentine».

Semneaza

Un Cupidon aspirant,

Membru al Parlamentului European

Petru Luhan

————————————–

 

Textul a fost postat pentru prima oara, in limba engleza, pe pagina de Facebook a europarlamentarului Petru Luhan in 14 februarie, de Valentine’s Day – Ziua Indragotitilor.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!