Declin record la vanzarile de PC-uri

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 16 decembrie 2013

Vanzarile de PC-uri au inregistrat in 2013 cel mai amplu declin din istoria industriei de profil, de peste 10%, in urma reorientarii cumparatorilor catre tablete si smartphone-uri, potrivit companiei de analiza a pietei International Data Corporation (IDC).

Livrarile mondiale de PC-uri vor continua sa scada anul viitor, cu un ritm estimat de 3,8%, la circa 300 de milioane de unitati, nivel inregistrat ultima oara in 2008, relateaza Financial Times, preluat de Mediafax. Anul trecut, vanzarile de PC-uri au scazut cu 7%, iar declinul din 2013 va fi peste cel estimat initial de IDC.

Consumatorii, inclusiv cei de pe pietele emergente, renunta rapid la desktop-uri si laptopuri, in favoarea unor aparate cu portabilitate mai mare. Potrivit IDC, declinul vanzarilor va fi mai accentuat pe pietele emergente, care pana recent au fost motorul de crestere pentru PC-uri, decat pe pietele mature. Principalul motiv de ingrijorare pentru piata PC-urilor este faptul ca utilizatorii acestora au putine motive sa inlocuiasca un sistem vechi cu unul mai nou, avand in vedere ca acestea nu sufera modificari notabile, considera Jay Chou, analist la IDC. In consecinta, durata de viata a PC-urilor continua sa creasca, limitand avansul pietei.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!