Defecte camuflate prin machiaj

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 10 iulie 2015

make-up14Poți atinge perfecțiunea fără să folosești Photoshop-ul. Micile defecte care te stresează și îți știrbesc încrederea în tine, nasul prea mare, cearcănele, buzele subțiri sau coșurile pot fi remediate foarte ușor. Iată câteva trucuri de machiaj pentru a camufla defectele.

 

Ochii mici

Dacă ai ochii mici, conturează doar pleoapa superioară. Pentru a pune în valoare ochii, evită să atragi atenția asupra altei părți a feței. Nu folosi un ruj strident pe buze, un pic de glos e suficient. Ca să creezi senzația de mărire a ochilor, desenează sprâncenele cu puțin fard în culoarea lor naturală. Periază-le și apoi aplică cu degetul puțin glos, cât să le dai strălucire.

 

Cearcănele

Cearcănele îți pot crea un aspect sumbru, deloc plăcut. Pentru a le camufla, folosește un anticearcăn cu unul-două tonuri mai deschis decât pielea. Folosește un anticearcăn lichid, dacă ai cearcăne mai deschise la culoare și unul cremos, dacă ai cearcăne mai închise (va acoperi cearcănele mai bine și va rezista mai mult).

La fel ca și în cazul ochilor mici, aranjează-ți sprâncenele, astfel încât privirea să fie atrasă spre partea superioară a ochilor, nu spre cea inferioară.

 

Nasul mare

Sunt puține femei cărora le place nasul lor. Majoritatea consideră că au nasul prea mare. Dacă problema ta este una adevărată și nu vrei să apelezi la o operație estetică, există trucuri de machiaj care fac nasul să pară mai mic.

Dacă ai nasul prea gros, prea plat, folosește un fond de ten mai închis la culoare decât cel pentru restul feței pe aripioarele nasului. Dacă ai nasul prea lung, aplică o umbră mai închisă pe vârful lui.

Deturnează atenția conturând bine gura, mai ales buza superioară și accentuând machiajul pleoapei inferioare.

 

Buzele subțiri

Dacă ai buzele subțiri, desenează conturul cu jumătate de milimetru peste conturul lor natural. Alege apoi un ruj satinat și luminos. Acest truc va face gura să pară mai cărnoasă decât este în realitate. Nu folosi rujuri închise la culoare, acestea vor face buzele să pară și mai mici.

 

Bărbia dublă

Dacă ai bărbia dublă, folosește o pudră cu un ton mai închisă decât pielea, pe care o vei aplica pe partea ieșită în afară. Aplică pudra cu o perie și înspre gât, estompând-o pe măsură ce cobori.

 

Iritațiile, cicatricele

Pentru a masca local imperfecțiunile pielii, cum ar fi roșeața, cicatricele sau petele, există stick-uri corectoare. Aplică mai întâi culoarea verde pe imperfecțiunile pe care vrei să le corectezi. Așteaptă să se usuce câteva minute, apoi aplică fondul de ten. Înainte de machiaj, aplică o cremă CC ca bază, pentru un aspect unitar.

 

Fața prea rontundă

Există mai multe metode de a alungi optic o față rotundă. Poți pensa sprâncenele foarte arcuit, pentru a rupe aspectul de bilă. Aplică un fond de ten închis la culoare sub pomeți, pentru a crea un aspect „scobit” și unul deschis la culoare pe bărbie și frunte.

 

Coșurile

În mod normal, pentru a evita propagarea germenilor, coșurile nu trebuie să fie machiate. Dacă ocazia ți-o cere și vrei neapărat să ai un ten perfect, folosește bețișoare de urechi pentru a camufla coșurile. Pune un pic de pudră, apoi anticearcăn și la sfârșit din nou pudră. Dacă încă mai este vizibil coșul, repetă operațiunea. Folosește cantități foarte mici și nu întinde machiajul prea tare în jurul coșului, nu vei face decât să atragi atenția asupra lui.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!