Deficit de personal la SMURD

Articol publicat in sectiunea Social pe data 3 iulie 2014

Sistemul de primiri urgenţe şi SMURD se confruntă cu un deficit de personal, fiind nevoie de sute de medici la nivel naţional, a recunoscut secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat. El a făcut apel la rezidenţi „să se înroleze în UPU ca să poată lucra şi acolo şi la SMURD”.

Întrebat care este deficitul de personal în cadrul SMURD, Raed Arafat a spus că pentru a se ajunge la nivelul necesar ar trebui să fie 1.200-1.300 de medici în unităţile de primiri urgenţe, care să lucreze şi la SMURD.

„Există deficit şi nu este nimic de ascuns, mai ales pe partea de medici, lucru pe care încercăm să-l completăm prin rezidenţii care termină şi îi încurajez pe medici să intre în rezidenţiatul de urgenţă, să îl finalizeze şi să se înroleze în UPU ca să poată lucra şi acolo şi la SMURD”, a spus Raed Arafat, citat de Mediafax.

„Este un aspect de durată. Ar fi nevoie de sute de medici ca să funcţioneze corect, pe plan naţional, unităţile de primiri urgenţe şi SMURD. Este normal acest lucru, dacă ne gândim că este o specializare recentă, dar dacă ne gândim unde suntem acum, am evoluat foarte bine. Noi nu am avut mai mulţi medici şi am scăzut, ci am pornit cu foarte puţini şi am crescut. Ca să ajungem la nivelul care este necesar, poate ar trebui să atingem 1.200-1.300 de medici în acest domeniu, în unităţi de primiri urgenţe, care să activeze şi la nivelul SMURD”, a adăugat el.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!