Demisie la FRH

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 septembrie 2015

596 marinescuMihai Marinescu (70 ani), unul dintre cei mai importanți oameni din cadrul Federației Române de Handbal din ultimii 15 ani, și-a prezentat demisia, informația nefiind, însă, făcută publică până în prezent. Vestea vine ca un șoc și are repercusiuni importante pentru întreg handbalul românesc.

În mandatul președintelui Alexandru Dedu, Mihai Marinescu a făcut parte din cadrul Comisiei de Apel, ocupându-se totodată de secțiunea „Contracte”. Campionul mondial din 1970 a decis să-și prezinte demisia după o discuție cu șeful handbalului românesc, care a lăsat să se înțeleagă că ar dori să-și formeze propria echipă. Imediat după încetarea raportului de colaborare dintre Marinescu și FRH, și președintele Comisiei de Apel, Mihai Popa Cherecheanu, a decis să se retragă, lucru care s-a întâmplat scriptic pe 7 septembrie, când și-a depus demisia.

Practic, Comisia de Apel a Federației Române de Handbal a rămas fără cei mai importanți doi membri. Conform Statutului (cel vechi, cel nou nu a fost modificat nici până azi), Federația Română de Handbal trebuie să organizeze în regim de urgență o Adunare Generală pentru a fi aleasă noua Comisie de Apel. Membrii Comisiei de Apel și Comisiei de Cenzori nu pot fi numiți interimari, ci sunt aleși numai în Adunarea Generală.

Fără o Comisie de Apel, handbalul românesc nu poate funcționa, având în vedere că, săptămânal, pe rol sunt destule probleme și nu toate deciziile luate la prima instanță au darul de a mulțumi părțile implicate. Până la desemnarea unei Comisii de Apel va mai trece, însă, ceva timp, fiind greu de presupus că Adunarea Generală ce ar urma probabil să fie convocată în perioada următoare va avea și cvorum. Există chiar riscul să intervină anumite blocaje și nemulțumiri în condițiile în care un caz nu-și va urma traseul firesc, să treacă prin toate căile de atac. 

Interesant este faptul că Mihai Marinescu era unul dintre ultimii oameni care au supraviețuit din echipa lui Cristian Gațu la Federația Română de Handbal. În această vară, Jean Mateescu a demisionat de la Comisia de Competiții, iar Marius Iliuță din funcția de organizator de competiții. Practic, „supraviețuitorii” importanți din echipa fostului președinte mai sunt contabilul Mariana Cătuți, Mihai Bocan, actualul secretar general, și Bogdan Macovei, director pe probleme tehnice la FRH.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!