Departe de Ahmetov

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 15 ianuarie 2016

Încet și sigur Steaua se întărește. Exact acum, când scriu aceste rânduri, Gigi Becali a anunțat că și-a asigurat serviciile lui Ciprian Marica. Și trebuie să recunoaștem că așa cum este el acum, Ciprian Marica este unul dintre cei mai buni atacanți români ai momentului. Are experiență, este rutinat și știe cum să dizloce apărătorii adverși. Dacă Becali își va asigura și serviciile lui Budescu sau Sânmărtean, de ultimul urmând să aflu în câteva zile dacă rămâne sau nu liber de contract, atunci Steaua are toate șansele să intre din nou în grupele primei competiții europene la nivel de club.

Ambițiile lui Gigi Becali sunt clare. Câștigarea campionatului, calificarea în grupele Ligii Campionilor, banii aferenți care vor veni pentru asta și în cazul unei grupe miloase poate chiar calificarea în primăvara Champions League, ceea ce ar încinge și mai tare ura dușmanilor tradiționali ai echipei. Ce este curios este cum l-a convins Reghecampf să investească din nou în formație după ce nici Gâlcă și nici chiar finul său, Rădoi, nu au fost capabili să facă asta. Însă iată că minuni se mai întâmplă și că Becali a pus din nou banii la bătaie, cu planuri clare de a scoate mult mai mult înapoi. Ce se va întâmpla dacă nu se va întâmpla asta? Greu de spus. Ceea ce știm este că Reghe are mult mai multă experiență decât aveau Gâlcă și Rădoi la un loc și că episoade ca acelea de la Ludogorets și Belgrad nu pot exista sub conducerea sa.

Am sperat de multe ori că lui Becali îi va veni mintea la cap și că va înțelege că nu poate exista câștig fără cheltuială. Steaua are șansa de a fi mereu cea mai bună echipă din România câtă vreme știe să se inspire puțin de la Șahtior.

Păcat însă că Reghe nu este chiar Lucescu, iar Becali nu poate fi vreodată Ahmetov.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!