Deputat moldovean, găsit împușcat în piept

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 12 decembrie 2014

Deputatul PLDM din Republica Moldova, Ion Butmalai, a fost găsit mort, împușcat în piept, marți, în garajul casei sale din orașul Cahul. Prima ipoteză luată în calcul este cea a sinuciderii, chiar și vecinii spunând că acesta ar mai fi încercat să-și ia zilele, potrivit Pro TV Chișinău. O rudă a fost cea care l-a găsit împușcat și a anunțat poliția, în jurul prânzului. După primele cercetări, se pare că deputatul s-ar fi împușcat în piept cu un pistol deținut legal.

În vârstă de 50 de ani, Butmalai a fost deputat PLDM din anul 2009, însă în acest an nu a mai fost pe listele electorale. În urmă cu o lună și jumătate, în campania pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, din 30 noiembrie, deputatul a postat un mesaj pe site-ul său, destinat liderului Partidului Patria, Renato Usatii.

„Transmit un mesaj tuturor celor care sunt preocupați de soarta deputatului Ion Butmalai, fiți liniștiți, după tratament mă simt foarte bine, celora «care-mi poartă de grijă» le sugerez să-și caute de treburile lor, dar domnului Renato Usatii să fie mai precaut, dorește el sau nu, acei băieți șmecheri cu siguranță vor face tot posibilul că la începutul lunii noiembrie prin toate metodele să-l elimine din cursa electorală pe el personal și Partidul Patria.

P.S. Renato, nu-i purta grija lui Butmalai, că el se descurcă și singur, ai grijă de soarta ta și fii șmecher să nu te bage ei pe tine la pușcărie?!”, a scris pe site-ul său Ion Butmalai, pe 23 octombrie.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!