Deputatul Aurelian Mihai este în greva foamei până la rezolvarea problemelor românilor din diaspora

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora pe data 17 septembrie 2014

Londra_Aurelian Mihai1

Deputatul de diaspora Aurelian Mihai, fost membru PPDD, a anunţat astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, că începe greva foamei în Parlament până la rezolvarea problemelor românilor din diaspora. La începutul şedinţei plenului, Aurelian Mihai a vorbit de la tribună despre situaţia românilor din diaspora, el acuzând că statul român nu face nimic pentru aceştia.

————————————–

„Vă transmit nemulţumirile lor, români care trăiesc de ani de zile în comunităţile româneşti în afara graniţelor ţării, fie că discutăm despre taxele consulare ridicate, fie că discutăm despre taxele de funcţionare.”

Deputat Aurelian Mihai

————————————–

Anunțul a fost postat de acesta și pe pagina sa de facebook https://www.facebook.com/aurelian.mihai1773.

„Începând de astăzi (17 septembrie – n.r.) şi până la începerea rezolvării problemelor cetăţenilor români care trăiesc departe de România, vă anunţ că am ales ca formă de protest GREVA FOAMEI.”

Iată şi câteva dintre problemele a căror rezolvare ar trebui să înceapă, pentru ca Aurelian Mihai să renunţe la acest protest extrem: taxe consulare ridicate, lipsă personal consular şi nemodernizarea consulatelor, neimplicarea statului român în repatrierea românilor morţi departe de casă, neexistenţa unui proiect serios de repatriere al românilor acasă (şi lista ar putea continua). Deputatul a primit imediat mesaje de solidaritate de la românii din străinătate, care l-au sfătuit să nu își pună sănătatea în pericol.

————————————–

„Felicitări D.le deputat Aurelian Mihai, în sfârșit un politic care se ocupă de diaspora, vă suntem aproape și vă susțin.”

Valerica Tarca

 

„Domnule deputat, este un pariu cu un risc foarte mare această decizie personală… care ar putea să vă coste nu numai sănătatea, dar și cariera politică… într-o țară în care cultura politică lipsește cu desăvârșire…”

Răzvan Valentin Rizo

 

Aurelian, eu nu pot să dau like la așa ceva. Pentru mine, sănătatea și siguranța ta contează foarte mult. Avem nevoie de tine: ești singurul care mai încearcă să facă ceva pentru noi. Haide să căutăm împreună o altă formă de a obține rezultate, de a protesta, noi toți te vom susține.”

Gigi Armasoiu

————————————–

Iată ultimele două interpelări ale deputatului, din data de 12 septembrie, adresate ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici:

 

INTERPELARE

Adresată Domnului Bogdan Stanoevici, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni

De către: Deputat Aurelian Mihai

Obiectul întrebării: Care sunt asociațiile de partid care au primit finanțare din partea MAE prin intermediul departamentului pe care îl conduceți?

 

Stimate domnule ministru,

Potrivit afirmațiilor dvs. atât în Parlamentul României, la ședinta din 10.09.2014 cât și în presă, ați afirmat că există asociații de partid care au primit finanțare din partea MAE prin intermediul departamentului pe care îl conduceți.

Vă rog să faceți cunoscute numele acestora cât de repede posibil!

De asemenea, insist asupra modului în carea au primit sprijin financiar, cât și prezentarea proiectelor cărora li s-a acordat finanțare, documente justificative, facturi, chitanțe, contabilitate, statutul asociației, actele înființării asociațiilor, eventual extrase de conturi bancare prin care s-au transferat sume de bani aferente finanțării în cauză.

Vă mulțumesc anticipat!

Deputat Aurelian Mihai, deputat diaspora”

 

INTERPELARE

Adresată domnului Bogdan Stanoevici, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni

Obiectul întrebării: Finanțare pentru parohiile ortodoxe și bisericile neoprotestante din diaspora

 

Stimate domnule ministru,

Ținând cont de afirmațiile dvs. potrivit cărora solicitați sprijinul parohiilor ortodoxe și bisericilor de cult din diaspora pentru completarea datelor statistice privitor la numărul românilor aflați în diaspora, ați solicitat de asemenea sprijin financiar pentru buna funcționare a acestor instituții de mare ajutor pentru credincioșii români din diaspora?

Să nu uităm că parohiile ortodoxe și bisericile cultelor neoprotestante din diaspora oferă de ani de zile sprijin pentru repatrierea românilor morți, programe de educație pentru preșcolari și școlari, adeseori românii găsesc sprijin în apropierea bisericii cu privire la locuri de muncă, situația juridică în statele unde se află; biserica, de asemenea, este prima instituție care ajută sinistrații din țară etc. iar acum dvs. apelați la sprijinul bisericii pentru a satisface o doleanță de natură administrativă, care excede misiunea de credință ca scop primordial în mijlocirea dintre Dumnezeu și credincios pe care biserica o are!

Toate aceste activități, altele decât misiunea bisericii, presupun eforturi considerabile atât din partea bisericii cât și a enoriașilor, biserica înfruntând cu greu situația departe de casă din considerente diverse, chirii, administrare imobile, sprijn direct pentru săraci, pentru oamenii aflați în suferință, care au nevoie de ajutor etc.

De aceea vă întreb, aducând o sarcină în plus bisericii, ați anunțat și un plan de compensare oarecum a eforturilor depuse de către aceasta?

Vă mulțumesc anticipat!

Deputat Aurelian Mihai, deputat diaspora”

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!