Deputatul fugar Marko Attila și-a dat demisia din Parlament

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 aprilie 2015

Deputatul UDMR Marko Attila și-a dat demisia din Parlament, miercuri, el aflându-se în Ungaria. Aflat în această țară din luna decembrie, Marko poate fi acum arestat, la cererea procurorilor, fără a mai fi astfel nevoie de încuviințarea colegilor săi, anunță televiziunile de știri. Astfel, ședința din plenul Camerei Deputaților în care urma să se voteze încuviințarea cererii DNA de arestare preventivă a deputatului demisionar a fost anulată. Comisia juridică din Camera Deputaților a avizat pozitiv, luni, cererea DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul lui Marko Attila. Procurorii DNA au cerut din nou săptămâna trecută Camerei să permită arestarea preventivă a deputatului demisionar care a fugit în Ungaria, fiind a doua solicitare a anchetatorilor în acest sens. Astfel, miercuri ar fi urmat să se dea votul în plenul Camerei Deputaților privind încuviințarea cererii DNA de reținere și arestare a lui Marko Attila.

DNA a cerut deputaților, joi, să încuviințeze arestarea preventivă a parlamentarului UDMR demisionar în dosarul ANRP, în care au mai fost arestați preventiv Horia Georgescu, fost președinte ANI, și deputatul PNL Theodor Nicolescu. Marko Attila este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu. Într-un alt dosar, Camera Deputaților a dat aviz încă din luna decembrie pentru arestarea sa preventivă. Marko Attila a plecat din țară cu câteva săptămâni înainte, avocatul său spunând că acesta a ales să trăiască în Ungaria, considerându-se nedreptățit de justiția din România.

Pe 26 noiembrie 2014, Marko Attila a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar privind retrocedarea unor imobile.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!