Despăgubiri în caz de defecțiuni tehnice la avioane

Articol publicat in sectiunea Social pe data 25 septembrie 2015

aeroport-geamantaneToate companiile aeriene ar putea fi obligate la plata unor despăgubiri cuprinse între 250 și 600 de euro în cazul unor întârzieri, fie ele și provocate de unele defecțiuni tehnice, a informat Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

 Potrivit acestei instanțe, excepție de la plata indemnizației o fac operatorii care pot dovedi că „anularea se datorează unor împrejurări extraordinare care nu ar fi putut fi evitate, chiar dacă fuseseră luate toate măsurile rezonabile”.

„Chiar în cazul anulării unui zbor din cauza unor probleme tehnice neprevăzute, operatorii de transport aerian au obligația să îi despăgubească pe pasageri. Cu toate acestea, anumite probleme tehnice care rezultă, printre altele, din vicii ascunse de fabricație care afectează securitatea zborurilor sau din acte de sabotaj sau de terorism pot scuti operatorii de obligația de despăgubire”, a informat Curtea, în speța în care un zbor KLM a întârziat cu 29 de ore, din cauza unor defecțiuni la pompa de carburant și unitatea hidromecanică.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!