Despăgubirile la Astra Asigurări, garantate

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 septembrie 2015

accident_astra_asigurariPreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, a declarat că sunt bani pentru plata despăgubirilor la Astra, asigurator care a intrat în insolvenţă, și că nu este o situație mai rea acum la Astra, existând reclamații și înainte pentru plata despăgubirilor.

Consiliul ASF a cerut, la 26 august, intrarea în faliment a Astra Asigurări, aflată în administrare specială. Asta după ce compania nu a reușit să atragă 425 milioane lei la capital. Despăgubirile urmează să fie acordate de Fondul de Garantare.

„Sigur că există bani, sunt numai chestiuni de procedură de verificare a daunelor, de aprobare a nivelului de compensare și de plată efectivă”, a spus Negrițoiu, citat de Mediafax.

 „Noi deja am început să preluăm dosarele de la Astra. Noi avem comandamente în fiecare zi cu situația, monitorizăm cererile și situațiile de la service, de la asigurați, cât și de la Astra. Am început să angajăm evaluatori și ne organizăm rețeaua în toată țara. Nu vom putea, însă, să facem plata efectivă până când nu se declară falimentul societății, dar administrăm dosarele, le culegem, le aprobăm și când avem posibilitatea să le plătim, le și plătim. Nu avem probleme de resurse”, a declarat el, întrebat dacă există bani pentru plata despăgubirilor la ASTRA.

Negrițoiu a mai declarat că nu este o situație mai rea acum decât era înainte la Astra. „Aveam reclamații și înainte la Astra, aveam întârzieri la plata despăgubirilor, noi încercăm să le accelerăm să intrăm în ritm și să le plătim cât mai repede. Bani sunt suficienți. Oamenii sau service-urile nu trebuie să își facă griji cu privire la asta pentru că bani sunt suficienți”, a menționat el.

Președintele ASF a adăugat că nu vede niciun motiv pentru unii asiguratori să crească prețul la polițele RCA. „Impactul acestei situații a Astra nu este de natură să crească costurile pentru că noi banii îi avem. Vom avea grijă ca să nu se speculeze această situație din motive subiective”, a explicat Negrițoiu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!