Despărțirea de Pițurcă este grea

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 19 iunie 2015

586 piturcaOficialii clubului saudit Al Ittihad au decis să renunțe la colaborarea cu antrenorul Victor Pițurcă și cu tot staff-ul acestuia, a scris săptămâna trecută site-ul sportakhbar.com.

De asemenea, conform aceleiași surse, cei din Arabia Saudită au decis să renunțe la toți jucătorii străini din lot, printre care se află mijlocașul român Lucian Sânmărtean și fundașul polonez Lukasz Szukala, transferați de la Steaua București la cererea lui Pițurcă.

Fostului selecționer al naționalei României i se impută parcursul penibil din campionat, acolo unde Al Ittihad a terminat pe locul patru, ratând calificarea în Liga Campionilor Asiei.

Membrii Consiliului de Administrație de la Al Ittihad și-au dat acordul pentru demiterea lui Victor Pițurcă, dar anunțul oficial întârzie, deoarece fostul selecționer are de recuperat aproximativ 2,6 milioane de dolari, în stilul caracteristic.

Fostul selecționer a avut o primă parte de mandat în care a acumulat opt partide consecutive fără succes în toate competițiile, lucru care i-a afectat restul sezonului. Au urmat șapte victorii consecutive, dar au fost insuficiente pentru a salva sezonul.

Conducerea lui Al Ittihad a ales să se despartă de antrenorul român. Până în acest moment, aceasta nu a făcut, însă, niciun anunț oficial. Publicația arriyadiyah.com crede că tăcerea oficialilor lui Al Ittihad este impusă de restanțele pe care Victor Pițurcă le are de recuperat. Cei de la arriyadiyah.com susțin că șefii clubului arab trebuie să-i plătească lui Pițurcă nu mai puțin de 2,6 milioane de dolari și amână, momentan, anunțul despre ruperea contractului. Sursa susține că arabii iau în calcul chiar și continuarea colaborării.

Pițurcă este recunoscut pentru felul în care-și face înțelegerile, toate oferindu-i posibilitatea de a încasa bani buni, chiar dacă nu a făcut nimic la echipă. Probabil că și de data aceasta va avea câștig de cauză.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!