Despărțirea de trecut

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 22 octombrie 2015

Una dintre cele două gazete de sport care au mai rămas în activitate pe meleagurile noastre a publicat zilele acestea un material care viza perioada de după Campionatul European de Fotbal din 2016. Mai precis, ținta era Anghel Iordănescu iar întrebarea era legată de viitorul antrenor al naționalei după încheierea competiției.

Mi s-a părut extrem de incorect să se discute de asta acum. Așa cum este el, Puiu Iordănescu a dus la europenele de fotbal o generație de incapabili, o adunătură de non-valori cu realizări care țin mai mult de mondenități decât de fotbal. O formație peticită, în care vedetele sunt jucători care se complac pe băncile de rezerve ale străinilor. Mai mult, acum se vorbește că ar putea lua cu el și tineri în care ne punem câteva speranțe, fiind vehiculate numele lui Ianis Hagi sau Patrick Petre. Foarte bine, experiența aceasta le va folosi enorm celor doi, chiar dacă suntem siguri că șansele de a prinde ceva minute în teren sunt nule. Iordănescu se gândește la viitor, ceea ce conducătorii federației, și ăștia noi, și cei vechi, se pare că nu sunt și n-au fost capabili să facă.

Cât despre lista în sine, ea nu arată rău. Se vorbește de Olăroiu, de Dan Petrescu, de Șumudică. Oameni noi, personaje care nu au mai trecut pe la națională. Ba chiar și de Hagi, probabil în urma parcursului pe care-l are cu Viitorul. Încet ne despărțim de Lucescu, Boloni și celelalte nume de care ne-am tot săturat și am fost bucuros să văd că și comentariile postate la articole au mers pe același drum. Este timpul să ne despărțimn definitiv de trecut.

Am fost speriat doar de un cetățean care l-a propus pe Pițurcă, dar vreau să cred că acesta era chiar fostul selecționer, care-și făcuse un cont fals pentru a-și mai hrăni puțin ego-ul nemăsurat.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!