Despre noi

Diaspora Românească™ este un săptămânal de informație editat și distribuit în Marea Britanie. Este prima publicație românească apărută pe insulă, ediția de debut fiind lansată la Londra pe data de 8 noiembrie 2002. De atunci, Diaspora Românească a apărut neîncetat, publicându-se ani la rând și în Republica Irlanda, Portugalia, Spania și Italia.

Se distribuie în întreaga Marea Britanie, dar cu precădere în cea mai importantă metropolă a Europei, Londra.

Se poate găsi contra cost la magazine și gratuit la evenimente și la centrele importante ale comunității (biserici, consulat etc). Se poate primi și acasă pe bază de abonament.

Succesul nostru se datorează cititorilor și colaboratorilor noștri. Vă mulțumim!

 

——————————–

„Prin însăși existența lui, ziarul nostru creează ritmul săptămânal al unei retrospective și construiește liniile generale ale unei agende de viitor. El aduce spre voi cuvintele cele mai potrivite, într-o limbă română pe care nu ne putem permite s-o uităm. Și, mai ales, deschide un dialog cu voi, românii aflați peste hotare. Căci voi sunteți personajele principale din fiecare număr al ziarului. Întrebările voastre ne pun în alertă, eșecurile voastre trec direct prin sufletele noastre, victoriile voastre ne umplu de bucurie și ne reamintesc că a fi român nu e o neșansă, ci o mândrie.”

Radu Ciobotea

—————————–

 

Redacția Diaspora Românească: 

Director: Costel TASENTE

Director-adjunct: Zoia TASENTE

Redactor-șef: Radu CIOBOTEA

Editor coordonator: Amira DAMIAN

Redactori: Gelu IRIMIA, Loredana PETRESCU, Oana PĂDUREANU, Cristian ENACHE, Marcel ISTRATE, Anamaria ȘANDRA, Amira DAMIAN, Bogdan CONSTANTINESCU, Ionuț MAREȘ, Liviu UNTARU, Diana ROMAN, Bianca RĂDULESCU

Locuri de muncă: Victor STOIANOVICI

Corector: Cătălina CĂLINESCU

Tehnoredactor: Gabriel IONESCU

Grafician: Robert ȘOPÂRLACHE

Publicitate: Daniel CHIRA