Detector de minciuni pentru ofensele sexuale

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 20 aprilie 2009

Condamnatii din Midlands care ispasesc pedepse in urma unor delicte cu caracter de ofensa sexuala vor trebui sa treaca de acum proba cu detectorul de minciuni ca parte a dosarului lor de eliberare conditionata. Daca vor refuza acest test, atunci se vor reintoarce in spatele gratiilor.

Programul-pilot va rula de proba in zonele cuprinse intre Estul si Vestul Midlandului, pentru trei ani de zile, si este menit sa controleze modul in care respectivii condamnati se pot reintegra in societate.

Pana acum 25 de condamnati au fost supusi respectivelor teste, dar pe parcursul celor trei ani numarul celor care vor trece pe la detectorul de minciuni este de 350-450 de persoane.

Nepotrivirile care vor fi constatate in urma testelor cu detectorul de minciuni, ca si alte probe adunate in timpul cercetarilor vor ajuta ofiterii sa intervina cand este necesar pentru ca posibilitatea unui risc pentru societate sa fie redus la minimum.

De asemenea, testele ii vor putea ajuta pe supervizori sa detecteze si sa evite situatiile in care cei eliberati conditionat ar putea ajunge in situatia de a comite din nou un astfel de gest.

Daca testele pe ofensatori se vor dovedi de succes, atunci proba cu detectorul de minciuni va fi extinsa si la celelalte categorii de condamnati care au comis infractiuni cu caracter sexual.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!