Diaconescu vede un premier din opoziție

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 august 2014

Alegerile prezidenţiale ar putea să aducă un membru al opoziţiei în postura de premier şi „cineva dintr-o altă zonă politică să devină preşedinte”, a declarat prezidenţiabilul PMP Cristian Diaconescu, invocând „suspiciuni întemeiate” în privinţa poziţionării unor vectori politici ai opoziţiei.

„Aşa după cum arată câteva componente destul de importante din actuala opoziţie, nu ar fi exclus ca după alegerile prezidenţiale să existe intenţia ca cineva din opoziţie să devină prim-ministru, iar cineva dintr-o altă zonă politică să devină preşedinte. Eu voi candida până la capăt şi în ceea ce mă priveşte este exclusă o astfel de variantă. Dar repet, sunt semne de întrebare în legătură cu poziţionările unor vector politici din opoziţie şi, din această perspectivă, am o serie de suspiciuni care mie mi se par întemeiate”, a declarat Diaconescu, după o şedinţă a Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mișcarea Populară (PMP).

El a fost întrebat dacă aceste suspiciuni sunt legate de Vasile Blaga, preşedintele PDL.

„Nu candidează Vasile Blaga, dar, în orice caz, atâta vreme cât cei care au fost sprijinitorii proiectelor preşedintelui Băsescu astăzi tac, atâta vreme cât cei care au fost în perioada de suspendare sprijinitori ai statului de drept astăzi tac şi fac mai mult decât atât o serie de cooperări politice, ascunzându-şi unul altuia turpitudinea faţă de stat, am argumente să am mari suspiciuni în ceea ce priveşte onestitatea acestor oameni şi în legătură cu faptul că vor face posibil tot felul de aranjamente politice, pe care le vor motiva prin politica faptului împlinit”, a mai declarat prezidenţiabilul PMP.

Diaconescu a susţinut că unii fac „tot felul de înţelegeri şi combinaţii” în ideea de a-şi apropia electoratul preşedintelui Băsescu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!