Diaspora cere demisia președintelui CNAS

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Diaspora în lume pe data 14 iulie 2015

Daniel Tecu

Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) cere demisia lui Vasile Giurea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru „jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora”.

„Dacă domnia sa nu va avea decența să își dea demisia, cerem autorităților guvernamentale să îl demită”, se arată într-un comunicat citat de Ziare.com.

Vasile Giurea a declarat, recent, că în perioada concediilor, numărul urgențelor din spitale crește din cauza românilor din diaspora care vin să se trateze în România, în ciuda faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat.

Declarațiile președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate jignesc românii din diaspora, sugerând că ei sunt doar niște paraziți pentru țară, susține Federația Asociațiilor de Români din Europa.

„Reamintim administrației de la București că românii din diaspora trimit foarte mulți bani în țară. Conform Băncii Naționale, numai în ultimii 10 ani s-au trimis în România 54 de miliarde de euro, fără să se țină cont de banii cash cu care românii din străinătate vin acasă, care, de cele mai multe ori, sunt mai mulți decât cei transferați prin sistemul bancar”, potrivit comunicatului citat.

Federația amintește că românii din străinătate își construiesc case în țară, trimit bani în Romania pentru hrană și haine sau pentru a-și deschide o afacere. Toți acești bani sunt impozitați, iar statul îi folosește inclusiv pentru finanțarea domeniului sănătății.

„Asistăm în ultima vreme la un scenariu ocult, în care din când în când se trezește cineva care să denigreze românii din diaspora. Ar fi momentul ca statul român să își schimbe atitudinea față de noi și în loc să ne jignească, mai degrabă ar fi cazul să ne apere și să ne mulțumească pentru ceea ce facem pentru țară”, a declarat Daniel Tecu (foto), președinte FADERE.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!