Diddi Dance, cea mai bună metodă pentru copii de a învăța și de a se distra

Articol publicat in sectiunea Afaceri românești, Diaspora, Educaţie şi învăţământ, Poveşti româneşti pe data 11 mai 2015

Londra_Mona_Didi Dance

Diddi Dance: Pasiune pentru dans, dragoste pentru copii și dăruire pentru ceea ce face. Astfel am putea să o descriem pe Mona în câteva cuvinte. O româncă din Iași, care a lăsat România în urmă cu șapte ani pentru a-și încerca norocul în Marea Britanie.

Și am putea spune că norocul a fost de partea sa, după ce tânăra, absolventă a Liceului de Artă din Iași, la secția Coregrafie, dar și fostă dansatoare la Opera Națională din același oraș, a acceptat anul trecut să facă parte din franciza Diddi Dance și astfel să aibă afacerea sa.

Ce înseamnă, cui se adresează, care sunt beneficiile, dar și cum vă puteți înscrie copiii la clasele Diddi Dance, vă răspunde, cu toate detaliile necesare, chiar Mona.

 

Diaspora Românească: Când ai ajuns în Anglia și care a fost motivul pentru care ai lăsat România?

Mona: În Anglia am venit în urmă cu șapte ani, iar motivul, în primul rând, situația economică din țară. În România am terminat Liceul de Artă din Iași, secția Coregrafie, am dansat la Opera Națională din Iași și am renunțat la pasiunea aceasta pentru dans în momentul în care s-a născut fiica mea. Mi-a plăcut dintotdeauna baletul și dansul. Am început să dansez încă de mică. Mama mea m-a înscris la un curs, cum era pe vremea aceea Clubul Elevilor. Însă, după ce am renunțat, m-am reprofilat și am terminat Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

 

D.R.: Odată ajunsă în Anglia, ți-a fost greu să găsești un job în domeniul tău?

M.: A fost, pur și simplu, o coincidență. Însă, la început, a fost destul de complicat, pentru că nu aveam drept de muncă; doar că întâmplarea a fost să mă întâlnesc cu o doamnă care are o școală privată de balet în Londra. Asta s-a întâmplat în urmă cu cinci ani de zile. Am întrebat-o atunci dacă aș putea să predau la școala ei de dans. După cinci luni de zile, chiar nu mă mai gândeam că voi mai fi contactată de ea, am primit un e-mail în care mă întreba dacă vreau să lucrez la școala ei. Am dat audiție, i-a plăcut și m-a angajat. Numai că lucram doar o zi pe săptămână și a trebuit să muncesc și la un coffee shop până ce mi-am găsit să predau mai multe ore de dans.

 

D.R.: Care este povestea dintre tine și Diddi Dance?

M.: Diddi Dance este o franciză. Cum a început totul? Predam la o școală din Richmond și la un moment dat, cei din staff ne-au mai adus un asistent. A fost vorba despre o doamnă din Australia, care a devenit ulterior asistenta mea. După ceva timp, mi-a spus că vrea să preia franciza aceasta. Am ținut legătura cu ea, am zis că poate ne ajutăm una pe cealaltă, până când mi-a dat vestea că soțul ei a primit un job foarte bun în Hong Kong și astfel trebuia să facă ceva cu afacerea Diddi Dance. M-a întrebat dacă aș vrea să o preiau eu. Astfel că m-am îngrijorat, mai ales că nu mai avusesem niciodată în viața mea o afacere. Mă gândeam să nu fie prea mult pentru mine, îmi era teamă, însă doamna aceasta m-a susținut și m-a ajutat atât de mult încât am zis… de ce nu? În primul rând, pentru că îmi place dansul și atât timp cât faci ceea ce îți place este imposibil să nu reușești. Dar m-am gândit și la faptul că faci ceea ce îți place, și asta îți dă încrederea de care ai nevoie. Așa am preluat afacerea de la ea, anul trecut în septembrie, și așa a început totul.

 

D.R.: Ce înseamnă Diddi Dance?

M.: Diddi Dance înseamnă dans pentru cei mici. Diddi Dance înseamnă bună-dispoziție, distracție, coordonare, interacțiune între copii și părinți. Asta pentru că toți părinții sunt prezenți în clasă.

 

D.R.: Cui se adresează?

M.: Targetul meu de vârstă este între 2 și 4 ani și jumătate. Dar am copii care au 16 luni, 18 luni și sunt minunați. Poate că sună ciudat, pentru că noi, românii, avem mentalitatea aceasta… e prea mic și nu înțelege nimic, de ce să îl înscriu la dans? Însă rămâi uimit cât de mult evoluează copiii de la momentul în care au fost aduși până la finalul semestrului. Zona pe care o acopăr este Richmond și este o zonă destul de vastă, destul de mare. Chiar m-am gândit la un moment dat să îmi iau un asistent, ca să mă pot extinde.

Londra_Mona_Didi Dance1

————————————–

„Diddi Dance este o franciză răspândită în toată Anglia. Sunt 36 sau 37 oameni răspândiți în toate marile orașe ale Angliei care fac acest lucru. Cine vrea să mă contacteze trebuie să intre pe site-ul  www.diddidance.com. Acolo este o fereastră în care trebuie trecut post code-ul și fiecare își găsește cele mai apropiate evenimente la care ar putea merge.”

Mona, Diddi Dance

————————————–

 

D.R.: Și cum este? Există cereri?

M.: Am cereri. Nu pot să mă plâng. Afacerea am început-o în septembrie anul trecut, deci este încă la început. Acum chiar am clase în așteptare, ceea ce mă face să cred că sunt pe drumul cel bun. Sunt mulțumită de nivelul la care am ajuns în prezent. Am mai multe clase… toate sunt împrăștiate în zona Richmond. Mai precis, am cinci clase în fiecare dimineață. Sunt câte 15-16 copii în fiecare clasă. Singura marjă de timp în care pot programa clasele este între 9.30-10.00 până la 11.30 cel mai târziu. Doar în acest interval de timp pot preda. Dacă fac mai târziu, să spunem la ora 13.00, singur părinții nu își vor aduce copiii. Este ora la care ei merg la culcare, iar părinții nu vor să le strice programul.

 

D.R.: Cât durează clasele și cum arată o astfel de întâlnire cu copiii?

M.: Clasele durează 45 de minute și conțin foarte multe jocuri prin muzică. Începem cu un joc (muzică, apoi se oprește muzica, iar eu îi întreb cine poate să îmi arate mâinile, picioarele, capul… și astfel își învață părțile corpului). La fiecare jumătate de semestru este un stil de dans diferit. La momentul actual, le predau copiilor salsa.

 

D.R.: Sunt copii români înscriși?

M.: Din păcate, nu sunt copii români. Cred că românii nu prea își permit să își ducă copiii la activități. Așa cred. Predau de aproape cinci ani de zile și nu am avut copii români. Doar la școala de balet am două fetițe românce, dar acolo este diferit de ceea ce fac eu la Diddi Dance.

 

D.R.: Care este prețul?

M.: 45 de lire pe half term (jumătate de semestru), adică pe 6-7 săptămâni.

 

D.R.: De ce ar fi folositor ca părinții să îi aducă pe cei mici la Diddi Dance?

M.: Pentru că, în primul rând, socializează, întâlnesc foarte mulți copii din toate colțurile lumii, învață să aibă răbdare, să spună „mulțumesc” și „te rog frumos”, ceea ce sunt lucruri esențiale. Învață să numere în engleză, în franceză, în spaniolă, cu ajutorul unui cântec, învață părțile corpului, învață culorile.

Londra_Mona_Didi Dance2

————————————–

„Brandul Diddi Dance este de 12 ani în Anglia. Cred că decizia pe care am luat-o anul trecut, cea cu Diddi Dance, este cel mai bun lucru care mi s-a oferit vreodată. Iubesc ceea ce fac. Mi-aș dori în viitor să am și copii români la Diddi Dance. Cât despre România… nu plănuiesc să mă întorc acasă, pentru că Anglia mi-a oferit mult mai multe decât mi-a oferit România în 20 și ceva de ani, cât am trăit acolo.”

Mona, Diddi Dance

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

O parere la “Diddi Dance, cea mai bună metodă pentru copii de a învăța și de a se distra”

  1. Dana Spune:

    o cunosc personal pe Mona o prietena minunata,un um minunat.stiu ca tot ce face o face cu multa pasiune si daruire.mult noroc in continuare!

Spune-ti si tu parerea!