Diferenta mare

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 decembrie 2009

 

Naţionala de rugby a României a fost învinsă, sâmbătă, de reprezentanta statului Fiji cu 29-18 (7-11), într-un meci amical jucat pe Stadionul Arcul de Triumf, din Bucureşti.

 

România a deschis scorul printr-o transformare a unei lovituri de pedeapsă reuşită de Florin Vlaicu, după care Ovidiu Toniţa a reuşit primul eseu al meciului. După ce Fiji a marcat prin eseul lui Vereniki Goneva şi transformarea lui Josh Matavesi, Vlaicu a stabilit scorul pauzei, 11-7 pentru România, după ce a transformat o nouă lovitură de pedeapsă.

 

În repriza secundă, românii au cedat iniţiativa şi Fiji a reuşit trei eseuri, prin Jimilai Naikadawa, Timoci Nagusa şi Jonetani Ratu, toate transformate de Matavesi, care a mai înscris şi dintr-o lovitură de pedeapsă. România a mai reuşit un eseu, prin Dănuţ Dumbravă, dar nu a mai izbutit apoi să puncteze.

 

Antrenorul Serge Lairle a folosit la acest meci următorul lot: Florin Vlaicu – Ştefan Ciuntu, Ionuţ Dimofte, Dan Dumitru, Cătălin Nicolae – Iulian Dumitraş, Lucian Sârbu – Ovidiu Toniţa, Vasile Rus, Stelian Burcea – Augustin Petrichei, Sorin Socol (căpitan) – Paulică Ion, Andrei Rădoi, Bogdan Bălan.

 

Rezervele au fost Petrişor Toderaşc, Bogdan Zebega, Valentin Ursache, Viorel Lucaci, Valentin Calafeteanu, Csaba Gal, Dan Dumbravă, Mihai Lazăr.

 

România şi Fiji s-au întâlnit pentru a doua oară în istorie. Precedentul meci s-a jucat în 1991, la Bath, în cadrul celei de-a doua ediţii a Cupei Mondiale, când România s-a impus cu 17-15. Pentru România, aceasta este a doua înfrângere consecutivă într-un amical, după ce în urmă cu două săptămâni a pierdut în faţa reprezentativei B a Italiei.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!