Din august, metroul londonez va circula şi noaptea

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Transport pe data 28 mai 2016

uk-metroul-londonez-program-de-noapte

Începând cu 19 august 2016, metroul londonez va funcţiona şi noaptea! Lansarea serviciului de noapte pe unele linii ale metroului londonez era planificată pentru septembrie anul trecut, însă grevele organizate de angajaţi au tergiversat lucrurile. Noul primar al Londrei, Sadiq Khan, l-a criticat pe Boris Johnson pentru că a permis amânarea lansării.

Liniile de metrou Central şi Victoria vor fi deschise în fiecare vineri noapte şi sâmbătă noapte începând cu 19 august, în timp ce liniile Piccadilly, Jubilee şi Northern se vor deschide în nopţile din weekend din toamna acestui an.

Metroul de noapte a fost ideea primarului anterior al Londrei, Boris Johnson, însă punerea în aplicare a proiectului a întâmpinat piedici din partea sindicatelor. În schimb, Sadiq Khan a reuşit, în mai puţin de o lună, să obţină o nouă dată de lansare, iar acesta nu pierde ocazia să se facă remarcat: „Întârzierile constante suferite în timpul mandatului primarului anterior i-a dezamăgit tare pe londonezi”.

—————————————

„Eu am prioritizat serviciul de noapte al metroului, iar London Underground a confirmat acum că serviciile pe primele două linii de metrou vor debuta pe 19 august. Metroul de noapte este absolut vital planurilor mele de a sprijini şi de a creşte economia de noapte a Londrei, creând mai multe locuri de muncă şi oportunităţi pentru londonezi.”

Sadiq Khan, citat de BBC

—————————————

Soluţia la care s-a ajuns în urma negocierilor cu sindicatele a fost acordarea unor bonusuri, respectiv angajarea unor şoferi de noapte care să lucreze în regim part-time. Totuşi, probleme, inclusiv de natură tehnică, există în continuare.

—————————————

Conform planurilor, anul acesta ar trebui să se lanseze serviciul în nopţile de weekend pe următoarele linii de metrou: Central Line (între Ealing Broadway şi Loughton / Hainault), Victoria Line (toată linia), Jubilee line (toată linia), Northern Line (în afară de segmentele Mill Hill East şi Bank) şi pe Piccadilly Line (între Cockfosters şi Heathrow Terminal 5).

—————————————

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!